Tidligere legatmodtager får endnu et legat

Tidligere legatmodtager får endnu et legat

Rasmus Munk Harregaard blev for nylig belønnet med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat for sin faglige dygtighed og sin vindende personlighed.

I indstillingen som Dansk Maskinhandlerforening modtog fra Thy Traktor og Maskinservice stod der bl.a.:
- Rasmus startede hos os i praktik og fik derefter arbejde som arbejdsdreng. Vi kunne hurtigt se, at Rasmus havde sans for arbejdet i en maskinforretning, og derfor fik han også en læreplads. Man smider jo ikke guld på gaden. Rasmus er en ung mand, der har styr på, hvad han laver. Han virker aldrig usikker, og han er god til at forstå en opgave. Han har en god ro til at finde fejl på f.eks. hydraulik og el, og er der overarbejde, træder han også altid til, og det er guld værd i denne branche. Rasmus er meget vellidt og en god kollega. Han er også meget kundemindet, og vi får tit ros af kunderne, når Rasmus har været ude og lave noget hos dem.

Og det er ikke kun Rasmus’ arbejdsgiver, der har lagt mærke til hans helt særlige kvaliteter. Rasmus fik nemlig også i forbindelse med sin svendeprøve et legat, som Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser havde søgt til ham fra H.F. Christiansen og Hustrus mindefond. Nogle af de ord der blev sat på Rasmus på det tidspunkt var: god til at finde alternative løsninger, hjælpsom og behagelig personlighed.

Rasmus er da også rigtig glad for at modtage endnu et legat og siger: - Det var rigtig dejligt at få at vide, at jeg skulle modtage legatet fra Dansk Maskinhandlerforening. Det er jo altid godt at blive anerkendt for sit arbejde.

Ingen baggrund i branchen

- Jeg har altid godt kunnet lide at skrue i alt muligt, men det er ikke fordi min familie har nogen relation til branchen, at jeg er endt her. Jeg har bare altid haft interesse for traktorer, fortæller Rasmus og fortsætter: Jeg havde ikke lyst til at være bilmekaniker. Landbrugsmaskinmekanikeruddannelsen er bredere og har mange flere muligheder, synes jeg. Jeg var lidt træt af at gå i skole og var heller ikke så god til det i folkeskolen, men efter jeg startede som landbrugsmaskinmekaniker, er det gået rigtig godt. Jeg har fået gode karakterer, og alle værkstedsfagene har jeg været rigtig glad for. Det er meget nemmere at gå i skole, når det er noget, man interesserer sig for.  Og så er Thy Traktor og Maskinservice en rigtig god arbejdsplads, hvor vi laver en masse forskellige ting, så det bliver aldrig kedeligt. Det er både sjovt at være ude hos kunderne, men det er også dejligt at være her på værkstedet, hvor man har kollegaerne at snakke og spare med.

Den eneste ting, der kunne have forhindret, at Rasmus blev landbrugsmaskinmekaniker, er ifølge kollegaerne hos Thy Traktor og Maskinservice, at han ikke kan drikke kaffe. De har drillet ham lidt med, at det var han nødt til at lære, hvis han skulle blive en rigtig mekaniker. Men det hele er gået alligevel og det endda med et rigtig flot 12-tal i svendeprøven, selvom det stadig er varm kakao, der er i Rasmus’ kop.

Rasmus er glad for sin hverdag og fremtiden ligger formentlig også i Thy.
- Det var fint at være på skole i Aars, men det er nu bedst at være hjemme. Planen er at arbejde her i mange år og spare op til en ejendom med eget værksted, slutter den unge landbrugsmaskinmekaniker.

Fra venstre ses bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Per Larsen, indehaver af Thy Traktor og Maskinservice Kurt Bliksted, legatmodtager Rasmus Munk Harregaard og direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen.

 

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 3 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000 kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.