En virksomhedspraktik endte med et fast job og et jubilæumslegat

Overraskelsen var lige ved at gå i vasken, da hovedpersonen ved legatoverrækkelsen hos Traktor & Høstspecialisten A/S i Kolding på overrækkelsesdagen måtte blive hjemme hos sin syge datter. Det lykkedes dog med en ihærdig indsats fra direktør Henrik Thomsen at få Selina Kirstine Jakobsen til at møde op alligevel - stadig uvidende om, at det var hende, som var dagens hovedperson. Derfor var det en virkelig overrasket og lettere forvirret – men meget glad Selina, som modtog Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

Faktisk undrede det flere af medarbejderne, at Selina blev så overrasket, og at man var lykkedes med at holde det her hemmeligt for hende, da hun i virksomheden er kendt for sin nysgerrighed. Det lagde Henrik Thomsen også vægt på, i de fine ord han sagde til Selina i forbindelse med overrækkelsen: ”Tak for den tid du har været her – du bliver her selvfølgelig mange år endnu. Du har gjort det rigtig godt. Du har været sindssyg nysgerrig på alt, hvad du har givet dig i kast med – det har vi også drillet dig lidt med engang imellem. Men det er jo den nysgerrighed, som har gjort, at du er blevet så god, som du er.”

Har udnyttet sit potentiale

”Jeg er tidligere uddannet i butik, men kunne ret hurtigt se, at det ikke var det, jeg skulle lave altid. Der var lidt for mange ting, som hurtigt blev ensformigt, og jeg manglede udfordringer. Jeg vidste derfor, at jeg gerne ville have noget med administration at gøre i stedt. Det viste sig dog at være lidt svært at finde et sted, som ville give mig chancen, da jeg ikke havde erfaring med det i forvejen,” siger Selina.

I sin indstilling til Dansk Maskinhandlerforening skriver direktør Henrik Thomsen bl.a. følgende om Selinas rejse: ”Selina kommer til vores forretning gennem Kolding kommune i virksomhedspraktik i 3 måneder i første omgang og derefter 6 måneder mere. Det viser sig hurtigt, at Selina og Kolding Maskinforretning er et godt match, og hun vokser løbende med opgaverne. Derfor tilbyder jeg Selina en læreplads, da jeg ser noget potentiale i hende, og synes hun skal have den mulighed. Den stille pige som kom til os i starten, ser vi forvandle sig til en farvestrålende og glad medarbejder, som virkelig har potentiale. Som firma er vi stolte af at have været en del af denne rejse. Stolte af at kunne give Selina muligheden og mest af alt stolte af at hun har taget vores udstrakte hånd og udnyttet sit potentiale til fulde.”

Her er der plads til at være sig selv

Selina har nu været i virksomheden i fem et halvt år - lige afbrudt af en barsel med sit yngste barn. ”Jeg følte mig ret hurtig godt tilpas her,” siger Selina og fortsætter: ”Jeg bestemte mig for bare at være mig selv og så se, hvordan det udviklede sig. Jeg blev taget rigtig godt imod, og vi har det godt sammen. Og det var virkelig fedt at få lov til at få en ny uddannelse.

Privat bor Selina i Kolding med sin mand og sine to piger på 3 og 8 år. Om det er dem, der skal forkæles lidt ekstra med pengene fra legatet, har Selina jo ikke haft tid til at tænke over endnu, men hun håber, hun finder noget godt at forkæle sig selv med, når hun nu har gjort sig fortjent til denne uventede gave.

Sjælden at legatet bliver uddelt til kvinder

9 ud af 10 modtagere af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat er mænd. ”Vi er jo en lidt mandsdomineret branche, og vi uddanner rigtig mange landbrugsmaskinmekanikere. Derfor er det ofte dem, der bliver indstillet til vores legat. Vi vil dog gerne være med til at fremme, at vi får uddannet flere kontor-, salgs-, og handelsassistenter i vores branche og ikke mindst, at vi får flere kvinder i gang med en uddannelse i branchen. Derfor er det glædeligt, at vi nu har muligheden for at give legatet til en kvinde, som har fået en kontoruddannelse i en maskinforretning,” udtaler direktør Klaus Nissen fra Dansk Maskinhandlerforening.  

Fra venstre ses direktør hos Traktor & Høstspecialisten Henrik Thomsen, legatmodtager Selina Kirstine Jakobsen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen og næstformand i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 4 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000,- kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.