Uddeling af jubilæumslegat

Nicolaj blev første modtager af fordoblet jubilæumslegat

I forbindelse med Dansk Maskinhandlerforenings 100 års jubilæum i november vedtog generalforsamlingen, at Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat fremover skulle være på 10.000 kr. i forhold til de 5.000 kr., der er tildelt tidligere legatmodtagere. Så som direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen siger, da han overrækker legatet til Nicolaj Møller Hartvig, så er det rigtig god timing at gøre sig fortjent til legatet lige nu.

Det er en overrasket Nicolaj, som træder ind i personalestuen hos Grundvad Maskinhandel A/S denne eftermiddag. For her bliver han mødt af sine forældre og sin søster og svoger, som er blevet inviteret til at dele oplevelsen med ham. Og det er en stolt familie, der lytter til de mange rosende ord om Nicolaj.

Bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen siger blandt andet: ”Du er blevet udvalgt til at modtage legatet på baggrund af en flot indstilling fra din arbejdsgiver. Du er fagligt dygtig, hvilket dit karakterblad vidner om. Du har masser af gå på mod – jeg tror faktisk, der er lidt Pippi Langstrømpe i dig – hun har nemlig et motto: Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg nok godt finde ud af. Du udviser flid og pligtopfyldenhed og siger aldrig nej til en opgave, uanset hvad det måtte være. Og så har du et godt humør og går altid forrest - og ikke kun på det faglige plan.

Lærepladsen var i hus inden han startede på grundforløbet

I 9. klasse var Nicolaj i praktik hos en anden maskinhandler, og i 10. klasse ville han gerne i praktik hos en maskinhandler igen. Det var her, han kom til Grundvad Maskinhandel A/S og fandt det perfekte match for ham. Derfor er Grundvad også det første og eneste sted, han har søgt læreplads, og uddannelsesaftalen var i hus, allerede inden han begyndte på grundforløbet på Erhvervsskolerne Aars. ”Det er et lidt mindre sted, end hvor jeg var i praktik i første omgang, og det passer mig virkelig godt,” siger Nicolaj og fortsætter: ”Vi får lov til at være med til alle opgaver og prøve det hele, og vi har det rigtig godt sammen alle sammen – de er nærmest blevet som en ekstra familie for mig.”

Nicolaj samler virksomheden

Nicolaj bidrager i høj grad selv til det gode sammenhold hos Grundvad Maskinhandel, da det ofte er ham, der sætter gang i aktiviteter udenfor arbejdstiden. ”Vi er jo sammen mange timer, så jeg vil da rigtig gerne gøre mit til, at vi har et godt arbejdsmiljø. Det tror jeg på, at vi får, hvis vi også sommetider hygger os sammen i fritiden – og det tager jo ikke lang tid at arrangere en bowlingtur” siger Nicolaj med et smil.

Om en måneds tid samler Nicolaj også kollegaer, venner og familie. ”Jeg var jo udlært i juli 2018, så det er vist ved at være tid til at få holdt svendegilde,” siger Nicolaj med et grin.

På spørgsmålet om hvad fremtiden bringer, siger Nicolaj: ”Egentlig vil jeg bare gerne arbejde, da jeg nok er lidt af en arbejdsnarkoman. Når jeg har tid til det, tager jeg også gerne nogle timer på den gård, jeg arbejde på i folkeskolen. Men jeg kunne da godt tænke mig at prøve at komme ud at flyve på et tidspunkt, for det har jeg aldrig været. Og så kunne jeg også godt tænke mig at finde et godt sted at bo, da jeg gerne vil flytte hjemmefra.” Arbejdsmæssigt har Nicolaj dog planer om at blive rigtig mange år hos sin ekstra familie her i Grundvad Maskinhandel.

Fra venstre ses bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Nicolaj Møller Hartvig, værkfører i Grundvad Maskinhandel A/S Kristian Tind og indehaver af Grundvad Maskinhandel A/S Flemming Christensen.

 

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 4 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 10.000,- kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971

 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.