Viljestærk og passioneret Massey Ferguson ”nørd” får jubilæumslegat

Viljestærk og passioneret Massey Ferguson ”nørd” får jubilæumslegat

Der var masser af rosende ord til landbrugsmaskinmekaniker Christian Moth Postborg fra Støvring Maskinforretning A/S, da han under morgenkaffen blev overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

HR chef Alice Maria Bøcker indleder: ”Kære Christian. I forbindelse med din ansættelse har jeg noteret, at du er målrettet, engageret og aktiv – og det har vist sig at holde stik. Du har fra dag et arbejdet målbevidst med din uddannelse. Du har en god evne til at sætte dig ind i tingene og er også god til at give din viden videre. Du har særdeles gode samarbejdsevner og er vellidt af både kollegaer og kunder, og du er altid positiv. Derudover bestod du din fagprøve med et flot 12-tal.”

Også Heine Jensen, faglærer på erhvervsskolerne Aars, har skrevet meget rosende i indstillingen: ”Christian har en fantastisk evne til at forklare sig, så kunden altid vil føle sig godt vejledt. Han har gennem samtlige skoleforløb været en vedvarende, positiv inspiration for sine klassekammerater.

Vejen til drømmeuddannelsen har ikke været helt nem

”Egentlig ville jeg være elektriker, da jeg var mindre, men så kom jeg i kontakt med ham, der lejede vores jord, der hvor vi bor. Jeg begyndte at komme hos ham og skrue lidt i Massey Ferguson og hjælpe ham med andre ting – og så var jeg vist solgt,” siger Christian. ”Jeg købte min første MF traktor for mine konfirmationspenge og reparerede den og solgte den videre med fortjeneste,” fortsætter han.

Der var dog flere, som rådede Christian til at vælge et mindre fysisk hårdt arbejde. ”Som 6 årig opdagede lægerne, at jeg havde en medfødt nyresygdom. Det blev opdaget så sent, at nyrerne desværre havde taget ret meget skade, og jeg er blevet opereret mange gange. Det er desværre også gået ud over andre ting, så jeg har vist været på hospitalet 29 gange – og skal snart opereres igen,” fortæller Christian og fortsætter: ”På grund af at jeg havde været så meget syg, havde jeg også ret dårlige karakterer, så derfor blev jeg rådet til at tage 10. klasse med. Det gjorde jeg ved at tage et Agro 10 grundforløb på Asmildkloster Landbrugsskole. Her gik jeg fra bundkarakterer til topkarakterer i løbet af et år og fandt ud af, at det var landbrugsmaskinmekaniker, jeg skulle være. Derfor startede jeg på Erhvervsskolerne Aars umiddelbart efter det. Det var svært at få en læreplads, så jeg var i skolepraktik et stykke tid, men så kørte jeg herind til Støvring Maskinforretning og spurgte, om jeg ikke kunne komme i ulønnet praktik i en måned. Det kunne jeg og blev også forlænget med en måned mere, og så fik jeg min lærlingekontrakt. Det er et fantastisk sted at være. De har stor forståelse for mine udfordringer og jeg får masser af ansvar - og at det så er Massey Ferguson, vi arbejder med er jo en kæmpe bonus.”

”Jeg vil gerne inspirere andre til ikke at lade fysiske udfordringer sætte begrænsninger for deres drømme. Hvis jeg havde gjort det, ville jeg ikke kunne lave det jeg brænder for,” siger Christian med et stort smil.

 

”Aktiv opfinder type”

Når man spørger Christian om hvad de sjoveste opgaver i hverdagen er lyder svaret: ”Jeg kan godt lide el-opgaver, strømstyring og alt med computer og GPS – noget af det man skal bruge hovedet til. Og så synes jeg, det at opfinde noget er sjovt. Det må gerne være mærkelige projekter, hvor man skal bygge noget til kunderne. Jeg er nok lidt en opfindertype.”

”Jeg bruger jo også rigtig meget af min fritid på det her med maskiner. Jeg har købt flere traktorer og renoveret dem. Min ven Magnus og jeg har startet et lille firma, CM Maskinservice, hvor vi hjælper et par landmænd med markarbejde. Jeg har også været medarrangør på et MF veterantraktortræf på Tjele gods både i 2013 og i 2016 med stor succes. Her kunne alle interesserede blandt andet se maskinerne udføre markarbejde. Det er ikke noget vi bliver rige af, det er helt klart interessen, som driver værket. Man skal generelt ikke tænke i tid og penge, når man har med gamle traktorer at gøre, så det kan godt være pengene fra legatet skal spares op til en traktor. Måske en MF 1130 som skal hentes i USA – det er lidt en drøm.”

Det bringer os videre til, hvad Christian ellers har af håb og drømme for fremtiden, og til det svarer han: ”Først og fremmest vil jeg gerne blive her i Støvring Maskinforretning i mange år og blive ved med at udvikle mig fagligt. På langt sigt kunne det være virkelig spændende at være med til at opfinde fremtidens maskiner,” slutter den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker.

Hvis man er interesseret i at se opslag fra arrangementet på Tjele Gods, kan de findes på Facebook –
American Massey Ferguson tractors in Denmark.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Christian Moth Postborg, værkfører i Støvring Maskinforretning A/S Klaus Jørgen Holk Pedersen og HR chef hos Hjallerup Maskinforretning A/S Alice Maria Bøcker.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.