Jubilæumslegat til kontorassistent

Mindst 9 ud af 10 modtagere af Dansk Maskinhandlerforening’s jubilæumslegat er mekanikere, men sådan var det ikke, da der lige inden jul blev uddelt legat hos Skandinavisk Service Partner ApS i Jyderup. Her var det nemlig en meget overrasket og glad kontorassistent, Mik Eghjort, som fik det ærefulde legat overrakt foran alle kollegaerne.

Mik er udvalgt til at modtage legatet på baggrund af en virkelig flot indstilling fra indehaverne af virksomheden Louise og Gregers Hastrup. I indstillingen står blandt andet: ”Mik har både på det faglige og personlige plan bidraget til en udviklende og inspirerende hverdag i virksomheden. Han er meget ansvarsbevidst, firmaets mand og en utrolig loyal og god kollega. Mik er en elev, som man som virksomhed kun er så heldig at opleve én gang i livet.”

Mik gør en forskel i hverdagen

Da Mik var udlært i foråret, blev han selvfølgelig fastansat i virksomheden, hvor han virkelig gør en forskel. ”Han er blandt andet blevet vores IT ansvarlige her i virksomheden, da han har utrolig god teknisk forstand og flair for det,” siger Gregers Hastrup. ”Hvis der er udfordringer med noget IT mæssigt, skal Mik nok hurtigt få det op at køre igen. Vi har faktisk haft mulighed for at in-source en del IT opgaver på grund af Mik’s evner på den front, så det er jo virkelig værdiskabende for os,” slutter Gregers.

Mik tilføjer: ”Jeg havde flere andre steder, jeg havde været til samtale omkring elevplads, fået at vide, at jeg var lidt for overambitiøs i forhold til, hvad de kunne tilbyde. Men her hos Skandinavisk Service Partner er der højt til loftet, og idéerne flyver rundt i luften, så det er bare at gribe boldene og tage imod udfordringerne.”

Mik har da også med sine 27 år og en del erhvervserfaring i bagagen gode forudsætninger for at være et værdifuldt aktiv for en virksomhed. Derudover er han også bogligt rigtig stærk og har afsluttet sin uddannelse med et rigtig flot karaktergennemsnit og et 12-tal i sin fagprøve, som var en konkurrent og kunde analyse.

Teknisk interesse hjælper i jobbet

Privat bor Mik sammen med sin kæreste og deres hund. Ellers bruger han fritiden på at spille Hardball med gutterne og være frivillig i hjemmeværnet. ”Der er et godt sammenhold begge steder, og så kan jeg godt li at være ude i naturen, derfor er det nogle gode aktiviteter,” siger Mik. Den seneste interesse, som er kommet til, er at flyve med drone. ”Jeg har lige bygget min egen drone,” siger Mik og fortsætter: ”Det er det man kalder en racerdrone, og man flyver med den ved at tage briller på, og så styrer man faktisk dronen fra dens perspektiv. Min interesse for teknik er meget belejlig i det her job.”

På spørgsmålet om hvad Miks mål for fremtiden er, svarer han: ”Jeg håber, jeg kan blive her rigtig længe og lære en masse nye ting. Jobbet er meget alsidigt og virkelig spændende. Indtil videre har jeg jo nået at være med i omstruktureringen i forhold til flytning til den nye bygning her i Jyderup, ny webplatform og en masse andre spændende projekter. Der er altid gang i noget her, så det bliver aldrig kedeligt.”

Fra venstre ses ejer Louise Hastrup, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Mik Eghjort, bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Anders Andersen og ejer Gregers Hastrup.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.