Jens-Aage Jensen sælger sin forretning men forbliver formand i DM

WEKO Equity, som ejes af lensgreve Bendt Wedell og Christian Dybdal Christensen, køber firmaet Powtec A/S, der sælger og servicerer nye og brugte vandings- og kartoffelhåndteringsmaskiner.

De forhandler bl.a. mærket AVR. Dermed kan Powtec forstærke den allerede positive vækst til fordel for kartoffelavlere landet rundt.

En mulighed, der både vil videreudvikle forretningen og bibeholde den tætte kontakt til kunderne.

Powtec sælger grundet et planlagt generationsskifte, da ejeren Jens-Aage Jensen ønsker at gå på pension indenfor de næste 3-5 år. Tom Myrdal, adm. direktør i Stroco-Agro, hvor WEKO er hovedaktionær, indtræder som adm. direktør i Powtec, mens Jens-Aage Jensen forsætter som daglig leder og salgsdirektør i selskabet. Powtec forsætter som selvstændig virksomhed drevet fra lokalerne i Bording Kirkeby.

Stroco Agro er kendt i branchen for landbrugsmaskiner som importør og forhandler af mærket Horchs og Annaburger.

"WEKO Equity har en strategi om at udvide produktpaletten indenfor innovative kvalitetsprodukter.

Her passer kartoffelmaskinerne fra AVR godt ind i strategien, hvorfor salgsdelen bl.a. bliver styrket nu. Stroco-Agro og Powtec er et godt match, fordi vi kan udnytte en række synergier med fx fælles administration, de samme IT-systemer samt et udvidet og erfarent specialist- og montørkorps," siger Tom Myrdal.

Fra mange år som formand for brancheorganisationen Dansk Maskinhandlerforening har Jens-Aage Jensen engageret fulgt med i udviklingen indenfor landbrugsmaskiner.

I eget regi, i Powtec, har det været vigtigt for ham at nå frem til et tilfredsstillende generationsskifte, når tid var, og det er så nu: "Køberne har lidenskab for landbrug, ligesom jeg selv har.

Kemien har været der fra begyndelsen. Det har været vigtigt for mig at give stafetten videre, samtidig med at jeg selv er med fortsat, og det er medarbejderne også.

Jeg forventer, at kunderne fortsat betjenes på samme professionelle måde, fordi vi har det samme grund-DNA.

Vi har fælles værdier som kvalitet, sikkerhed og loyalitet. Desuden er vores kunder i centrum," siger Jens-Aage Jensen.