"Indoktrineret" lærling får jubilæumslegat

Lasse Underbjerg-Hansen er født ind i maskinhandlerbranchen. Da han kommer fra et hjem, som sælger Fendt og har været i lære hos Brdr. Holst Sørensen A/S, som forhandler Case IH, var der masser af godmodige drillerier omkring mærke, da Lasse for nylig modtog Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Da Lasse var barn, kunne han ikke sige grøn – det var bare ”fendt farve”. Under medindehaver Lars Andersens tale til ham fik han da også, under masser af store smil og grin fra de tidligere kollegaer, en Case IH modeltraktor for at minde ham om, at der findes andet end grønne traktorer.

Men han fik også en masse flotte ord med på vejen. Lars Andersen siger bl.a.: ”Du har fra første dag på værkstedet vist stor interesse og er gået til opgaverne med engagement og stor ihærdighed. Du har opbygget faglig viden på et højt plan, og så er du med dit åbne og humoristiske væsen vellidt af både kollegaer og kunder. Det er vist ikke nogen hemmelighed, at du ikke havde det helt nemt i folkeskolen, men du har bevist, at hvor der er vilje er der vej, og at man sagtens kan gennemføre en uddannelse med flotte karakterer, selv om man ikke har haft det nemt i folkeskolen. Faktisk sluttede du af med et flot 12-tal i din svendeprøve.”

Skulle prøve noget andet

Der har aldrig rigtig været nogen tvivl om, at Lasse skulle være mekaniker, så lige efter 9. klasse startede han hos Brdr. Holst Sørensen.

På spørgsmålet om hvorfor det lige blev her, svarer Lasse: ”Min storebror har også været i lære her, og det har han været rigtig glad for, så det ville jeg også gerne. Jeg kunne da godt være blevet udlært hjemme hos os selv, men det har været rigtig godt at komme ud og prøve noget andet. Her skruer man jo i alt fra traktorer og redskaber til entreprenørmaskiner, så det har givet rigtig gode erfaringer. Derudover er der hele tiden 5-6 lærlinge under uddannelse her, og værkstedet har en ret lav gennemsnitsalder, så vi har et rigtig godt sammenhold og holder også sammen i fritiden.”

Hjem til familievirksomheden

Det har hele tiden ligget i kortene, at Lasse skulle hjem og arbejde for Underbjerg A/S, når han var færdig.

”Vi har jo været klar over, at vi nok kun havde Lasse til låns, indtil han var udlært,” siger Lars Andersen og fortsætter: ”Der er ingen tvivl om, at vi gerne havde beholdt ham. Hans vigtigste styrker er, at han har en generel interesse for faget – det er også hans hobby. Det, at han er vokset op i en maskinforretning, giver ham en naturlig forståelse for mekanismerne i forretningen. Lasse er rigtig god til at fejlfinde. Han er meget systematisk og holder hovedet koldt og bliver ved til fejlen er fundet. Vi har haft meget stor glæde af ham, i den tid han har været her, så det er fint for os.”

Lige nu kører Lasse servicebil. Med hensyn til fremtiden, så tager han det stille og roligt. ”Jeg skal jo på sigt prøve at finde min plads i vores virksomhed, og finde ud af hvad jeg kan bidrage med. Jeg vil nok gerne blive i den tekniske del af maskinhandel. Der sker hele tiden en stor udvikling, så det er virkelig spændende at følge den. Men lige nu handler det om at få en masse erfaring,” siger den 21-årige mekaniker.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, medindehaver hos Brdr. Holst Sørensen A/S Lars Andersen, legatmodtager Lasse Underbjerg-Hansen og bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Søndergaard.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf. 2029 5971.

 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.