Søren til VM - opgaverne har overrasket

Søren Døssing, der til daglig er landbrugsmaskinmekaniker hos Grundvad Maskinhandel, er i disse dage lidt mere presset end normalt. Netop nu repræsenterer han Danmark ved World Skills i Abu Dhabi, og mod 14 andre kæmper han nu om at kunne kalde sig verdens bedste mekaniker inden for genren Heavy Vehicles Maintenance, der dækker over entreprenør-, lastbil- og landbrugsmaskinmekanikere.

Landbrugsavisen.dk talte med Søren Døssing umiddelbart efter konkurrencedag nummer to, og det var en positiv, men også overrasket deltager.

»I går på førstedagen var opgaverne udfordrende, og det gik ikke så godt føler jeg. Det var ikke sværhedsgraden, men de overraskede mig meget, fordi det mest handlede om at slå ting op i et system og så finde frem til næste step - en meget tidspresset opgave«, fortæller Søren Døssing.

Anderledes er fornemmelsen efter den anden konkurrencedag:

»I dag gik det bedre. Det var meget mere selvstændig fejlfinding og søgen i stedet for blot at slå op i en bog eller computer. I dag gjaldt det om at være dygtigt og ikke blot om at være hurtig.«

Cat-maskiner overalt

Maskinerne er lidt atypiske for den danske deltager. Cat er hovedsponsor, og derfor kommer samtlige maskiner fra den store, amerikanske producent, der ikke direkte producerer maskiner til landbruget.

»Jeg har ikke arbejdet så meget med de gule maskiner før, så på den måde er det også en udfordring. Men det går fornuftigt«, vurderer Søren Døssing.

Således har maskinerne på de forskellige opgaver været skridstyrede minilæssere, dieselgeneratorer, en tromle og en minigraver. Og tredjedagen indebærer blandt andet en rendegraver.

»Vi havde da håbet, der var lidt mere landbrug i konkurrencen, men det er der så ikke, og så må vi bare klø på herfra. Konkurrencen har også lastbilmekanikere med, så de kan på samme måde være udfordret«, fortæller Per Hedetoft, konsulent hos Dansk Maskinhandlerforening og den danske dommer i konkurrencen.

Konkurrencen forløber over i alt fire dage. I dag tirsdag er tredje dag, onsdag er sidste konkurrencedag og torsdag aften kåres vinderen. Du kan naturligvis følge med her på landbrugsavisen.dk

World Skills i Abu Dhabi er spredt over i alt 51 konkurrencer med i alt 1.200 deltagere. Omkring 60 lande er repræsenteret.

Følg med på landbrugsavisen.dk/maskiner hvor der vil komme flere opdateringer fra konkurrencen.

Skrevet af John Christensen, Landbrugsmedierne
Foto: Torben Worsøe