Passion for at skrue i traktorer belønnet med jubilæumslegat

Magnus Kaare Kristensen fra Agrotek A/S modtog den 8. februar 2017 omgivet af kæreste, forældre og kollegaer Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. I indstillingen til Dansk Maskinhandlerforening skriver medejer af Agrotek Niels Vestergaard: ”Magnus har været en fantastisk og unik elev – vi plejer at sige, at han er uden for kategori. Det gælder både hans faglige kompetencer, men også hans menneskelige egenskaber, der virkelig gør en forskel i hverdagen.” I sin tale til Magnus tilføjer Niels Vestergaard: ”Jeg håber, at legatet kan være et lille plaster på såret i forhold til din svendeprøve, for jeg ved, at det ellers flotte 7-tal nager dig lidt, og det er slet ikke retvisende, for det du kan. For os betyder det ingenting, for vi ved hvad du kan, men jeg håber, du føler, at du får dit 12-tal i dag,” slutter Niels Vestergaard.

Uddannelsesdrømmen gik i opfyldelse

Magnus har været interesseret i at skrue i maskiner, fra han var helt lille. Og selv om familien har en større tømrervirksomhed, har han aldrig haft lyst til at følge den retning. Da han var mindre, fik han lov til at hjælpe til hos naboen, som havde en gård og dermed også maskiner. ”Efter 10. klasse fik jeg mulighed for at være i praktik her hos Agrotek 3 uger hen over sommeren. Det bekræftede mig i, at det var landbrugsmaskinmekaniker, jeg skulle være, og jeg startede derfor på grundforløbet,” siger Magnus.

”Vi var så heldige, at vi fik lavet en aftale med Magnus om, at han, når han kom hjem fra skole om fredagen, skulle komme her på værkstedet som fejedreng, da vi gerne ville holde lidt øje med ham,” siger Niels Vestergaard og fortsætter: ”Allerede inden Magnus havde færdiggjort sit grundforløb, havde vi lavet en uddannelsesaftale med ham, da vi kunne se, at han virkelig brændte for faget og var af en helt særlig støbning.”

Hjælper fremtidens talenter med at dygtiggøre sig

”Jeg kan rigtig godt lide at lave de store, komplekse opgaver, hvor man virkelig skal bruge hovedet - som for eksempel reparation af en transmission,” siger Magnus og fortsætter: ”Her hos Agrotek er de virkelig gode til at lade lærlingene være med til at løse de svær opgaver, og det er jo det, man lærer noget af. Derfor føler jeg mig helt klar til at håndtere selv de største opgaver.”

Det næste skridt for Magnus er selvfølgelig at blive ved med at dygtiggøre sig, men allerede nu er han også med til at uddanne de næste talenter hos Agrotek. ”Magnus er specialist i de store reparationer, og derfor er det naturligt, at han er med til at lære fra sig i forhold til de nye lærlinge,” siger Niels Vestergaard.

På spørgsmålet om hvad fremtiden ellers byder på, siger Magnus: ”Jeg håber, at blive her i lang tid, for det er det her, jeg brænder for. Jeg har ikke lyst til at læse videre, for jeg er ikke så boglig stærk, så jeg kører sur i det med bøgerne, og her får jeg en masse ansvar og mulighed for at videreudvikle mig. Og så har jeg jo faktisk aldrig prøvet at skrive en ansøgning, siger den 22-årige nyuddannede landbrugsmaskinmekaniker med et smil. ”Og det kommer du heller aldrig til,” slutter Niels Vestergaard. Der er noget, der tyder på, at Magnus bliver mange år hos Agrotek A/S.

Legatuddeling Magnus får jubilæumslegat

Fra venstre ses medindehaver hos Agrotek A/S Niels Vestergaard, direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Magnus Kaare Kristensen og værkfører hos Agrotek A/S Lasse Jensen.

For printvenlig version klik her