Nye MultiOne-minilæssere med førersædet bag på maskinen

MultiOne er stort set lige blevet færdige med en gennemgribende modernisering og forbedring af deres velkendte knækstyrede minilæsser med teleskoparm. Nu overrasker de markedet ved at lancere en SD-model, hvor chaufføren får en helt ny position. På SD-modellerne sidder chaufføren nemlig bagerst ”ovenpå” motoren modsat de traditionelle knækstyrede modeller, hvor chaufføren sidder på den forreste halvdel.

SD-modellerne er konstrueret med udgangspunkt i MultiOnes helt nye standardplatform og typen med førersæde placeret bagerst på maskinen fås i serie 6, 7, 8 og 9 med henholdsvis 28, 35, 40 og 50 hk.

MultiOne mini loader- SD serie

Kunderne er der
Tommy Kærgaard fra HCP Nordic, der importerer de blå minilæssere, er glad for, at de nye versioner endelig er frigivet til salg, for han har flere kunder, der står og tripper for at få leveret de første maskiner.

Han peger på, at der primært er 3 årsager til, at nogle kunder ønsker de modeller, hvor man sidder langt tilbage og styrer.

  1. Minilæsserne bliver ekstremt smidige med den nye placering af chaufføren. Ydre mål og venderadius er stort set det samme som hidtil, men med SD-modellerne er det nemt at dreje om hjørner, for bagenden svinger IKKE ud. Det er ideelt, når man f.eks. vil ”vinkelret” ind i forhold til kørselsretningen, hvor pladsen er trang og adgangsvejen smal.

  2. Nemmere at manøvrere og specielt bakke med for de fleste chauffører.

  3. Nogle kunder føler sig ganske enkelt bedst tilpas med at sidde langt tilbage og kender princippet fra andre maskiner. 

Landbrug, mink, heste og meget mere……
De nye modeller er primært konstrueret med landbrugskunderne for øje, og Tommy Kærgaard er da også sikker på, at de første modeller snart vil rulle ind i stalde og lader rundt omkring, men han tror også, at der er store muligheder for at sælge dem til minkfarmerne og til de mange hestefolk rundt om i Danmark. ”Vi har været i hestestalde etableret i grise- og kvægstalde, hvor vi ikke kunne komme ind i boksene og muge ud med de almindelige modeller. Gangarealerne kan simpelthen være for smalle til, at den konventionelle minilæsser kan svinge ind i boksene, for bagenden svinger ud og rammer den modsatte væg.

Det er slut nu, for på SD-modellerne svinger bagenden ikke ud over baghjulet, når forenden drejer ind i boksen.”

Han tror nu ikke, det stopper ved det, for der er mange andre kundegrupper med behov for smalle, kompakte maskiner med ekstrem smidighed. Kirkegårdsgraverne har for eksempel mange vinkelrette sving i gangsystemerne, byggepladserne er ofte meget trange og anlægsgartnerne kan helt sikkert også få glæde af SD-modellernes fortrin.

Vises første gang i Gram 21. og 22. maj
Det bliver HCP´s sydjyske forhandler JMJ Brørup ApS, der får lov til at vise den nye model frem for offentligheden for første gang, når firmaet udstiller på den store Hus- & Havemesse ved Gram Slot.

Derefter lover Tommy Kærgaard, at de nye modeller vil være at finde på så mange af sommerens dyrskuer som praktisk muligt.

For printvenlig version klik her