Nye mellemklasse Merlo Turbofarmere

For 20 år siden blev den første Turbofarmer teleskoplæsser produceret til landbruget.  Nu lanceres en mellemklasse størrelse i den nye generation af Turbofarmere. Det er ikke blot en fornyelse, men en helt ny klasse der introduceres, som supplerer det brede produktprogram fra Merlo.


Løftehøjden bliver 7 og 9 meter. Løftekraft bliver op til 3.500 kg, hvilket gør maskinen til den bedst præsterende i sin klasse på markedet. Motor på 122 HK.

Merlo har brugt de mange års erfaring kombineret med kunde feedback, til at udvikle den nye mellemklasse serie af Turbofarmere. Komfort og køreoplevelsen er højnet på mange måder. Den nye kabine er den bredeste på markedet og sætter nye standarder for udsyn, ergonomi, lavere kabine støj og aircondition effektivitet.

Modellerne introduceres med Eco Power Drive ( EPD ), som standard. EPD kontrollerer den elektroniske motorstyring sammen med hydrostaten, der gør det muligt at sænke motoromdrejninger og bevare hastigheden. Foruden at reducere brændstofforbruget med op til 18% giver det en bedre dynamisk nedbremsning af maskinen.

CDC, er et patenteret sikkerhedssystem.  CDC genkender automatisk redskabet på teleskoparmen og viser belastningsdiagrammet på et display i kabinen. Føreren informeres således i realtime om belastningen for det valgte redskab. Til displayet kan også tilkobles kameraer monteret på bommen og bag på maskinen.

Mekanisk PTO er tilgængelig på alle modeller i den nye Turbofarmer serie. Med PTO bliver teleskoplæsseren mere alsidig og kan anvendes til mange opgaver, som der normalt kræves en traktor til. PTOén kan køre med både 540 og 1000 omdrejninger.

CVTronic, variabel transmission . For de kunder, der har ekstraordinært stort kraftbehov f.eks. til at trække store vogne  eller udføre hårdt arbejde med maskinen, kan modellerne leveres med CVT variabel transmission. Den hydrostatiske transmission har 2 arbejdsområder. Accelerationen fra 0 til 40 km/t sker uden gearskift, derved opnås en maksimal moment overførsel fra den kraftige diesel motor til hjulene. CVT giver samtidigt op til 12% mere trækkraft ved lave hastigheder.

Kabineaffjedring  og boom sideshift  tilbydes til alle modellerne. Side shift  er patenteret sideforskydning af bommen. Føreren kan fra kabinen således sideforskyde materialet der løftes. Side shift er meget anvendeligt ved stabling af eksempelvis paller og halmballer, hvorved der undgås afstand mellem emnerne. 

”De nye mellemklasse modeller klarer både krævende opgaver i marken og læsning. Så nu kan man bruge én og samme maskine til opgaverne på gården og i marken” fortæller Lars Vad, fra Brdr. Holst Sørensen A/S

Obbekær juni 2015