Mekanikere til de store Maskiner hyres til andre brancher

Inden for entreprenørbranchen mangler der faglærte medarbejdere, og derfor skal to arbejdende stande på Agromek medvirke til at flere får lyst til at blive mekanikere

De mekanikere, vi uddanner til de store maskiner i landbruget og entreprenørbranchen er så dygtige, at de bliver hyret af andre brancher. Derfor står vi tilbage og har ikke tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft, siger Klaus Nissen, direktør for brancheorganisationen Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforening.

Det er baggrunden for, at Maskinleverandørerne på Agromek i MCH Messecenter Herning gør en ekstra indsats for at tiltrække flere unge til uddannelsen som mekanikere til de store maskiner.

- Derfor opretter vi et arbejdende værksted på Agromek, hvor mekanikere under uddannelse vil arbejde på henholdsvis en traktor og en entreprenørmaskine. De besøgende kan så få lejlighed til at tale med de unge mekanikere og med elever fra de merkantile uddannelser, som er knyttet til vores branche. Forhåbentlig er der nogle besøgende, der bliver inspireret til at søge ind på de faglige uddannelser, for der er brug for dem, siger Klaus Nissen.

Han glæder sig over, at Maskinleverandørerne igen kan fylde hele den store hal C på 10.000 kvadratmeter på Agromek med entreprenørmaskiner og mindre maskiner samt redskaber til hele den grønne sektor.

Inden for sektoren entreprenør-, vej- og parksektoren kan Agromek i år præsentere 35 nyheder, hvoraf de ti har fået enten to eller tre stjerner. På hele udstillingen er der 247 nyheder, der har fået en, to eller tre stjerner.

Et godt sted at være med

De fleste udbydere af udstyr til entreprenørarbejdet og til pleje af den grønne sektor vil være repræsenteret på Agromek.

- Udstillerne har fundet ud af, at Agromek er et godt sted at deltage i, for det er ikke alene landmænd, der kommer her. Vi er med til at tiltrække en bredere målgruppe, som benytter Agromek til at kigge på nye maskiner og udstyr til bygge-, anlæg- og vedligeholdelsesbranchen, siger Klaus Nissen.

Faglige seminarer

Maskinleverandørerne har denne gang sammensat det hidtil største program med korte faglige seminarer, så de besøgende også på den måde kan få ny viden og inspiration med hjem. Emnerne spænder lige fra EU´s miljøkrav til motorer, over håndtering af bygge- og anlægsaffald, til håndtering af nedsivning og udledning af store mængder regnvand. Der er fri adgang uden tilmelding til seminarerne.

 Maskinleverandørernes direktør ser frem til travle Agromek-dage.

- Hele bygge- og anlægssektoren kører rigtig godt i øjeblikket, så det øger selvfølgelig interessen for blandt andet entreprenørmaskiner, når der er en vis optimisme i branchen, siger Klaus Nissen.

Agromek holdes 29. november til og med 2. december i MCH Messecenter Herning. Der er åbent hver dag fra 9.00-17.00. Onsdag er der åbent til kl. 20.00 og gratis adgang fra kl. 16.00.

 

På Agromek er der er et arbejdende værksted for at trække unge til at blive interesseret i en faglært uddannelse. Her arbejdes der på en traktor under Agromek 2014. Foto: Wiegaarden.

 

Yderligere oplysninger: Klaus Nissen, Maskinleverandørerne, tlf. 3917 8950 mobil 2029 5971