Målrettet 21-årig modtager Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat

Omgivet af sine kollegaer blev Alexander Birch fra Salling Traktorservice A/S torsdag den 9. februar 2017 overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”Alexander har i sin læretid vist stor interesse og forståelse for faget. Hans glæde og interesse for faget smitter af på hans måde at omgås kunderne. Han er utrolig vellidt og altid høflig og behagelig i sin omgangstone med andre,” skriver ejer af Salling Traktorservice A/S Peter Nielsen i indstillingen til Dansk Maskinhandlerforening.

”Alexander kom allerede i 8. klasse i praktik hos os,” siger værkfører Flemming Jensen og fortsætter: ”Han blev dog syg, da han skulle være her og var nødt til at droppe praktikken, men han gav ikke op og kom efterfølgende tilbage og spurgte, om han ikke måtte komme mellem jul og nytår i stedet, da han var ked af, at han var gået glip af praktikken. Det beviste overfor os, at Alexander virkelig ville det her – og derfor fik han også en læreplads, da han kom tilbage efter nogle år.”

Vil være udekørende montør

”Jeg er jo egentlig lidt en bydreng, men har altid haft interesse for at skrue og bygge noget. Jeg er ordblind, men det blev desværre opdaget ret sent, så jeg har haft det lidt svært med det boglige og var derfor skoletræt. Derfor ville jeg lave noget med mine hænder og startede på grundforløbet som automekaniker, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke ville stå på et værksted dagen lang og være ”reservedelsudskifer”. Som landbrugsmaskinmekaniker reparerer man det, der er gået i stykker i stedet for bare at udskifte det, og så har man også mulighed for at køre ud til kunderne og lave reparationer,” siger Alexander.

”Jeg synes, det er super fedt at køre ud og servicere kunderne. Selv de lange dage flyver bare afsted, når man er ude at køre, og man får et kæmpe boost, hver gang man har repareret noget på stedet og dermed har fået landmanden ud og køre igen, så det er lidt en drøm, der er gået i opfyldelse, at jeg efter min læretid er fastansat til primært at køre ud og servicere mejetærskere,” siger den 21-årige nyuddannede landbrugsmaskinmekaniker.

Allerede husejer

Alexander har netop købt sit første hus. På spørgsmålet om hvorfor han skulle have hus i en alder af 21, siger Alexander:” Man kan da ligeså godt komme i gang med at spare op til sig selv i stedet for at smide penge ud på husleje. Det var ikke helt nemt at få lov til at låne penge i forhold til min alder, og at det er lidt et udkantsområde her, men det lykkedes heldigvis. Det er da rart at have sit eget, og så er der også et dejligt stort værksted, hvor jeg kan gå og skrue lidt i mine Mercedes veteranbiler. Jeg har en W108  250S fra 66, som jeg skal til at sætte i stand, og så har jeg en W124 300D, som jeg allerede har været til et par træf i. Så jeg skal i hvert tilfælde nok finde noget at bruge pengene fra legatet til.”

Målrettet 21-årig får legat

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, værkfører hos Salling Traktorservice Flemming Jensen, legatmodtager Alexander Birch og indehaver af Salling Traktorservice Peter F. Nielsen.

For printvenlig version klik her