Kvindelig handelsassistent får Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat

Det var en noget overrasket ung kvinde, der 31. januar 2017 pludselig blev centrum for alles opmærksomhed under en uformel sammenkomst hos Støvring Maskinforretning. Da HR chef Alice Maria Bøcker rejser sig og siger: ”Kære Louise” er Louises kommentar: ”Det var da ikke mig det skulle handle om!”. Louise troede nemlig, de skulle fejre en kollega, som var blevet udlært, og hun havde endda selv dækket bord og købt ind til arrangementet, men havde altså ikke anet uråd.

Alice Maria Bøcker fortsætter ”Det er med stor glæde, at vi har indstillet dig til Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, da du gennem din elevtid har bevist, at du til fulde lever op til de krav, der er til at komme i betragtning til legatet. Du er engageret, omstillingsparat, vellidt af kunder og kollegaer, du tager ansvar, og så fik du et flot 12 tal til din fagprøve.”

Målrettet omkring uddannelsesvalg

”Louise Nielsen kom som en af de få meget målrettet og meddelte, at hun skulle have et grundforløb, der rettede sig mod handel. Vi skulle ikke bekymre os om andet, for hun ville finde en elevplads hos en maskinhandler,” skriver Erhvervsskolerne Aars i deres anbefaling til Louise. Hun var i praktik hos et par maskinhandlere, men som Alice Maria Bøcker også nævner i sin tale: ”Støvring Maskinforretning blev de heldige, der fik fornøjelsen af at udlære dig og herefter ansætte dig som handelsassistent.”

”Jeg valgte handelsassistent uddannelsen og Støvring Maskinforretning, da jeg gerne ville have en bred uddannelse, hvor jeg både fik kompetencer indenfor butik og lager. Det giver en mere alsidig hverdag, og i en mindre forretning som denne, får man rigtig meget ansvar,” siger Louise. ”Engang i fremtiden kunne jeg måske finde på at læse videre til handelsøkonom, men lige nu har jeg det rigtig godt her,” fortsætter den 21-årige, nyuddannede handelsassistent.

Kendskab til branchen

Louise er vokset op på et landbrug, og hendes bror har længe deltaget i Tractor pulling, så hun havde en god idé om, hvad hun gik ind til, da hun valgte maskinhandlerbranchen. ”Det er meget vigtigt, når man går ind i denne branche, at man har en vis baggrundsviden, og det kom Louise med,” siger Alice Maria Bøcker. I fritiden følger Loise sin kæreste og hans brødres Tractor pulling team – Team Red Lightning – i indland og udland. Her er Louises rolle blandt andet at filme deres løb, og lægge det på facebook, så teamet kan få flere følgere og sponsorer. ”Det er blevet et helt familieforetagende, da de har ombygget en gammel bus, som vi kører rundt i til alle stævnerne. På den måde er der plads til, at både kærester, koner og børn kan følge med rundt – og det er ret hyggeligt,” siger Louise.

Kvinde i en mandsdomineret branche

Louise er den eneste kvinde og den eneste handelsassistent, der i år modtager Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”Jeg syntes det er en fed branche at være i, selvom det er en mandsdomineret branche. Det kan af og til give nogle udfordringer i forhold til kunderne, som tænker, at jeg ikke ved noget om tingene, da jeg er pige. Men oftest overrasker jeg dem, og de må trække ordene i sig igen. I forhold til mine kollegaer, så får jeg en del respekt for at være pige og have de interesser, jeg har,” siger Louise.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, direktør i Hjallerup Maskinforretning A/S Morten Bordvik, legatmodtager Louise Nielsen, HR chef i Hjallerup Maskinforretning A/S Alice Maria Bøcker og bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Erik Hundahl.


For printvenlig version klik her