Johs. Mertz A/S ruster sig til fremtiden

Johs. Mertz A/S ruster sig til fremtiden

Mange har lagt mærke til, at maskinerne til landbruget bliver større og større. Traktorer med over 400 HK, mejetærskere der høster op til 12 meter ad gangen og sprøjter på 40 meters bredde er ikke noget særsyn i dag. Og samtidig bliver de forsynet med mere og mere avanceret teknologi, herunder edb- og gps-styring, så der bruges mindre energi, udledes mindre CO2 og bruges mindre mængde sprøjtemiddel. Alt sammen til gavn for både landmanden og miljøet.

- Samtidig bliver landbrugets bedrifter også større og større. Vi har set tendensen i flere år, fortæller direktør Lise Bennike fra Johs. Mertz A/S, og ud fra erfaringerne fra vores forretninger i Nykøbing F, Nakskov, Faxe og Ringsted er vi overbeviste om, at tendensen fortsætter. Prognoserne på landsplan siger, at vi fra omkring 16.000 heltidslandbrug i 2007 formentlig ender på max 7.000 heltidslandbrug i 2020. Dvs. at der via sammenlægning forsvinder op til 2 heltidslandbrug hver eneste dag.

- De færre, men langt større landbrug efterspørger mere og mere de helt store maskiner. Det er en udvikling vi er godt rustet til, fortsætter Lise Bennike, idet både New Holland og Case IH som er vores 2 mærker inden for traktorer og høstmaskiner er med helt fremme, når det gælder både størrelse, teknologisk udvikling og driftssikkerhed.

- Vi har med New Holland, Case IH og ikke mindst programmet fra Amazone og Ropa de rigtige varer på hylderne i Johs. Mertz A/S. Men vi ruster vi os også yderligere til at leve op til landbrugskundernes forventninger i de kommende år. Vi er bl.a. i den sidste fase af planlægningen af et nyt, stort maskincenter i Maribo, fortæller Lise Bennike. De sidste brikker mangler endnu at falde helt på plads, men vi håber at kunne påbegynde opførelsen i efteråret og åbne i løbet af 2016. Med investeringen ønsker vi at styrke vores position på Lolland Falster. Der bliver tale om helt moderne faciliteter med udstilling og salg af nye maskiner samt specialudstyret værksted med service og reservedelslager. På den måde vil vi i endnu højere grad kunne præsentere de nye maskiner og servicere dem. Samtidig får både nuværende og kommende medarbejdere glæde af de mest moderne faciliteter i området. I en stadigt mere effektiv drift hos landmændene, kommer reservedelsforsyningen også i fokus. Vi arbejder på en række nye initiativer, der skal optimere både ekspedition og tilgængelighed af reservedele, således at vi hurtigt og effektivt er i stand til at levere.

- Med de mange kunder vi har på Lolland-Falster er det samtidig vigtigt at slå fast, at vi fortsætter med at udføre service i både Nakskov og Nykøbing F. På Holger Brodthagensvej i Nykøbing F vil vi i øvrigt samle alle de brugte maskiner fra vores forretninger på både Sjælland og Lolland-Falster, så der her bliver mulighed for at se et større udbud af gode, brugte maskiner.

- Som led heri styrker vi også vores organisation, fortæller indehaver Per Mertz. Vi udvider vores direktion, så den med virkning fra 1/9-2015 består af Lise Bennike som finansdirektør med yderligere ansvar for HR og brancherelationer samt Christian Holst, der er ansat som administrerende direktør med særligt ansvar for salget. Christian Holst har en lang baggrund inden for landbrugsmaskinbranchen og kommer senest fra et job som administrerende direktør i Väderstad Danmark. Ved samme lejlighed sætter vi øget fokus på service og logistik, idet Kurt Ødegaard som driftschef får det samlede ansvar for alle værksteder og reservedelslagre. Et vigtigt led heri er at gøre tingene så enkelt og hurtigt for kunderne som muligt. Vi satser på vidtgående specialuddannelse af vores montører, og vi kommer i stadigt stigende grad gerne ud på bedriften, når der skal repareres. Noget der ikke mindst i høsten og roekampagnen kan betyde mange timers besparelse for kunden.