Fokus på kundens behov giver jubilæumslegat

Under påskud af at de skulle deltage i fejringen af 2-års dagen for overtagelsen af forretningen, dukkede repræsentanter fra Dansk Maskinhandlerforening op hos Maskincentrum A/S den 9. februar 2017. Det var dog en lidt anden dagsorden, der lå til grund for besøget, da der skulle uddeles et jubilæumslegat til en meget overrasket Daniel Kjær Jensen.

Bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen sagde i sin tale til den unge landbrugsmaskinmekaniker: ”Daniel, du er kommet igennem uddannelsen med nogle flotte karakterer – blandt andet et 12-tal til din svendeprøve, men det er ikke nok. Lige så vigtigt er det, at du har interessen for faget og kan sætte dig ind i kundens behov - især på en travl dag med nedbrud. Det er en egenskab, der er efterspurgt. Du har fået en uddannelse i en branche, som gennemgår en rivende udvikling. Men ved at have lært om motorer, hydraulik og el, har du fået en lærdom, du kan bygge videre på, og dermed er du sikret en spændene fremtid. Hvad den så end byder på indenfor landbrugsmaskiner – om de er selvkørende eller ej.”

Vil gerne ud til kunderne

”Daniels største styrke er hans ro. Man kan give ham alle opgaver, og han tager imod dem med gåpåmod og en god indstilling. Han er rigtig god til kunder og vil gerne køre ud,” siger værkfører hos Maskincentrum A/S Michael Westerblaae.

”Det bedste ved jobbet er at komme ud til kunderne og løse opgaverne, så kunden bliver tilfreds og kommer hurtigt ud at køre igen. Ud over at jeg altid har boet på landet og interesserer mig for traktorer, var det med at kunne komme ud at køre som montør også en af grundene til, at jeg valgte netop denne uddannelse. Jeg kan virkelig godt lide alsidigheden i det. Kunderne kan godt være lidt tændte, når man møder dem midt i et nedbrud, der potentielt koster dem tid og penge. Det giver et kick at få opgaven løst og få dem ud at køre igen,” siger Daniel.

Måske et ophold i udlandet

”Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan blive her i mange år,” siger Daniel og fortsætter: ”Jeg kunne dog muligvis godt tænke mig at tage til Australien og høste nogle måneder hen over vinteren.”

”Det er faktisk noget, vi ser meget positivt på,” siger værkfører Michael Westerblaae og fortsætter: ”Det giver de unge mennesker en stor oplevelse, og vi slipper for at afskedige personale i løbet af vinteren i tilfælde af stilhed på værkstedet. Derudover tror jeg Daniel kunne få meget ud af det sprogligt. Han har kæmpet lidt med engelsk, og det er et must i branchen i dag.”

Fritiden bliver ofte brugt i værkstedet hjemme på gården, hvor Daniel sammen med sin bror har renoveret en McCormick IH 624 fra slutningen af 60’erne. ”Det er mest for sjov, og den skal nok bare bruges til lidt småting på gården – den skal i hvert tilfælde ikke sælges. For pengene fra legatet skal der nok investeres i lidt nyt til værkstedet,” slutter den nyuddannede landbrugsmaskinmekaniker, der rundede 22 år dagen efter legatoverrækkelsen.

Fokus på kunden giver legat

Fra venstre ses bestyrelsesmedlem i Dansk Maskinhandlerforening Lars Jensen, medindehaver hos Maskincentrum A/S Peter F. Nielsen, værkfører Michael Westerblaae, legatmodtager Daniel Kjær Jensen, medindehaver Carsten Carøe Sørensen og direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen.

For printvenlig version klik her