Deutz-Fahr Serie 9 på demotur i Danmark

Der er ikke mange, der har set den i aktion endnu, men den er derude i det danske landbrugsland, den nye Deutz-Fahr Serie 9 med sit spektakulære design og 340 hk. Senest er den set i Sønderjylland, hvor den blev testet med en 5-meter HEVA 9-tands grubber med udstyr til raps-såning. En tung arbejdsopgave i stærkt leret jord som ovenikøbet er kuperet.

Peter Holm fra den danske importør HCP Danmark bekræfter, at den nye stortraktor har været i marken forskellige steder i Danmark som opfølgning på omfattende testkørsel i hele Europa. ”Vi lader forhandlerne få den på skift, så de sammen med kunderne kan anvende den til forskellige arbejdsopgaver under realistiske forhold. Så lærer vi alle, hvad den kan – og det er meget mere end bare at se godt ud!!”

Godt tilfreds
Tilbage til Gjerndrup, fortæller maskinhandler Lars Andersen fra AP Andersen Maskiner, at den netop gennemførte test blev udført hos en maskinstation, der er vant til at køre med traktorer i 3-400 hk-klassen.

 ”Vi kan konstatere, at de var meget tilfredse med den nye Deutz-Fahr´s evner i marken. Forakselaffjedringen er super, og den drejer utroligt godt. Samtidigt har den en enorm løftekraft - 12 ton i liften er imponerende! Kunden er vant til, at hans nuværende traktorer klager sig noget over det ekstremt tunge redskabssæt, vi kørte med, men det var der ikke noget af med Deutz’en. Den løftede bare redskabet, drejede rundt på forageren og var klar til næste træk. Også traktorens evne til at omsætte de mange hk til reel trækkraft imponerede. ”

Han fortæller også, at den specielle adskillelse af motorhjelm og kabine virkelig kan høres i kabinen – eller rettere sagt ikke kan høres, for støjniveauet er markant lavere end på de hidtidige modeller. ”Adskillelsen gør det også nemt og hurtigt at gennemføre den daglige service, og det er jeg sikker på, at mange af vores maskinstationskunder vil sætte pris på”.

Videre rundt i Danmark
Demotraktoren er kørt videre til næste demo hos en anden dansk forhandler, og sådan fortsætter det hele efteråret, så hvis man vil se den nye Deutz-Fahr i aktion, er der ikke andet for end at kontakte sin lokale forhandler eller ringe til HCP Danmark for at få et hint om, hvor i nabolaget den kommer.

For printvenlig version klik her