Der sælges stadigvæk traktorer

Det var to forventningsfulde kunder og en meget glad maskinhandler, der udvekslede traktorer, da Thy Traktor og Maskinservice og to lokale mælkeproducenter forleden mødtes på Hjardalsvej 4 mellem Thisted og Sjørring, hvor Kurt Bliksted har forretning og serviceværksted.

”For at være helt ærlig, så er det aldrig sket for os før, at vi har leveret to fabriksnye traktorer på samme dag, og det var en rigtig god fornemmelse, så det gør vi gerne igen”, siger en smilende maskinhandler, som også glæder sig over historien bag handlerne.

Begge kunder har kørt Deutz-Fahr for år tilbage, men byttede af praktiske årsager over til andre mærker. De blev bare aldrig helt tilfredse med de andre mærker. Ikke fordi der som sådan var noget galt med traktorerne, kunderne kom bare aldrig til at føle sig helt tilpas med dem. ”Så fik den ene en Deutz-Fahr Agrofarm for et par år siden. Med hans egne ord, føltes det som at komme hjem igen, og så var dagene talte for hans anden ”fremmede” traktor, der altså nu også blev skiftet ud med en Deutz-Fahr.”

De to købere er brødre og driver begge mælkeproduktion. Erik Overgaard fra Dollerup i Thy har købt en Deutz-Fahr 5100 C med frontlæsser, mens Kaare Overgaard fra Hvidbjerg på Mors har valgt en Deutz-Fahr 5120 med frontlæsser. Fælles for begge traktorer er, at de kommer til at arbejde som allround-traktorer med læsning af foder og diverse opgaver i marken. Fælles for begge traktorer er også, at de er ekstremt smidige og velegnede til kørsel med frontlæsser, idet de har Stop & Go, PowerShuttle vendegear med moduliseret, indstillelig hårdhed og en hydraulikkapacitet på 90 l/min., der takket være en speciel pumpeopsætning leverer imponerende 60 l/min. ved meget lave omdrejninger. ”Det betyder, at frontlæsseren er dejlig hurtig, selvom motoren ikke står og brøler”, fortæller Kurt Bliksted, ”og da de nye traktorer ydermere har uafhængige hydraulikpumper til styretøjet, er de også nemme at køre med, mens frontlæsseren betjenes.”

For at gøre dagen helt perfekt havde en tilfreds maskinhandler netop sagt farvel til sine to nye kunder, da en tredje bekræftede ordren på sin nye traktor, så mon ikke hele teamet i Thy har fået en ekstra fastelavnsbolle til kaffen eller en fyraftensskål i samme farve som Deutz-Fahr.

Yderligere information:
Thy Traktor og Maskinservice, Kurt Bliksted. Tlf.:  6174 3068