VM-bronze i ørknen torsdag – hjemme og lave service på Valtra mandag

Torsdag fik han bronze til det, som også kaldes for mekaniker-VM, World Skills under storstillede forhold i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater, hvor 1.300 unge mennesker fra hele verden dystede i stort set alt indenfor bagværk til store maskiner – heriblandt Søren Døssings deltagelse på det danske landshold som deltager i konkurrencen for mekanikere i store maskiner.

Mandag morgen stillede så en af verdens bedste landbrugsmekanikere fra en af verdens bedste nationer indenfor feltet, 22-årige Søren Døssing fra Kjellerup, igen på arbejde hos Grundvad Maskinhandel syd for Viborg. Turen var velkendt. Han har taget den de sidste fem år - heraf halvandet år som udlært fra selvsamme maskinhandel.

»Hverdagen er tilbage igen. Det har været fedt, men der har også været utrolig meget forberedelse(at deltage i World Skills). Også rart at komme over på den anden side – men det er da mærkeligt at komme hjem i hverdagen igen. Jeg har lavet service på en Valtra traktor i dag. Det var nu meget fint«, siger han til LandbrugsAvisen Maskiner.

For Søren Døssing er der ingen maskine, som er for lille eller stor. Det er faktisk spændende det hele, siger han og afviser, at han har en favoritmaskine som landbrugsmaskine-mekaniker.

»Næ, det går jeg ikke så meget op i. Der er selvfølgelig forskel på opgaver. Fejlfinding og reparationer har altid interesseret mig. Jeg kan godt li, at det her fag er så alsidigt. Der er alt fra en mejetærsker den ene dag til en plæneklipper den næste hos os(i Grundvad). Det kan jeg godt li’«, siger han.

Nu har du fået en flot placering til Skills. Skal du så ud og konkurrere mere eller er du færdig med det?

»Ja, det er sådan set slut for mig. Man kan kun deltage engang, og man må ikke være fyldt 23, og det bliver jeg næste gang. Og det er også okay, at der så er en anden, der kan få en stor oplevelse næste gang«, siger han.

Kom uden forventninger

Da Søren Døssing gik i gang med World Skills, vidste han ikke, hvad han skulle lave. Han kendte ikke konkurrenterne – og undervejs var det svært at se, hvad de egentlig lavede. Derfor var torsdag også en overraskelsens dag, som vi løbende har kunnet læse i beretningerne dernede fra her på LandbrugsAvisen Maskiner.

»Jamen, resultatet er jeg rigtig tilfreds med. Jeg havde overhovedet ikke forventet en podieplads. Jeg havde ingen forventninger. Jeg kendte ikke modstanderne, jeg vidste ikke, hvad jeg skulle lave. Det var gældende også efter nogle dage. Man kunne ikke rigtig kigge over til de andre, det var ikke rigtig til at se, hvad de lavede. Jeg havde meget svært ved at sige, hvordan det var gået. Podieplads troede jeg slet ikke på, før podiepladsen var der«, fortæller han.

Hvad kan du bruge din deltagelse og bronze-placeringen til?

»Det er først og fremmest en kæmpe oplevelse at være med og være en del af det danske landshold og møde folk fra de andre fag. Nu har jeg titlen, det er ikke dårligt på et cv. Det er god træning at arbejde og fejlfinde under ekstremt pres og have dommernes øjne i nakken. Men først og fremmest en kæmpe oplevelse.«

Se artiklen på landbrugsavisen.dk/maskiner
Skrevet af Christian Juel Jørgensen