Før 2018

VM-bronze i ørknen torsdag – hjemme og lave service på Valtra mandag

Hverdagen hos Grundvad Maskinhandel er vendt tilbage for en af verdens bedste landbrugsmekanikere – og det er slet ikke så tosset.

Søren til VM - opgaverne har overrasket

Søren Døssing dyster lige nu mod 14 andre deltagere i World Skills i Abu Dhabi. Vinderen kan kalde sig verdens bedste mekaniker.

Tysk koncern køber Fendt-delen af TBS Maskinpower

Den tyske koncern Raiffeisen Waren GmbH har købt ”den grønne del” af TBS Maskinpower og går aktivt ind i den danske maskinhandlerbranche. Målet er at drive maskinhandel, udvikle et topprofessionelt FENDT-kompetencecenter og samtidigt høste erfaring om markedet.

Læsernes Traktor er tilbage – har du traktoren til den?

Traktormagasinet TraktorTech kørte igennem flere år det succesfyldte traktorprojekt Læsernes Traktor, hvor vi som samarbejdspartner trak en stor del af læsset med at få færdiggjort traktoren i fællesskab med et stort antal sponsorer fra vores verden. Nu er vi med igen i projektet, der hedder Læsernes Traktor 2.0. TraktorTech søger i øjeblikket en traktor til projektet. De søger en godt brugt traktor, som dermed får nyt liv.

Lærlinge som har bestået svendeprøven

Se listen med nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere og landbrugssmede.

Hele to jubilæumslegater uddelt i samme maskinforretning

Forleden fik Søllested Maskinforretning hele to legatmodtagere, da både Morten Enok Hansen og Daniel John Morén-Rees fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”De gør det bare godt de unge men-nesker”, siger direktør i Søllested Maskinforretning Torben Jensen og fortsætter: ”Det har høj prioritet hos os at uddanne de unge, da det giver rigtig meget til forretningen.

Endnu et hold landbrugsmaskinmekanikere udlært

Torsdag den 15. juni og fredag den 16. juni 2017 var 7lanE214 - Landbrugsmaskinmekanikere, Eksperthold til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 16 elever bestod med flot resultat.

Eventyrlysten landbrugsmaskinmekaniker modtager jubilæumslegat

Forleden fik den 21 årige landbrugsmaskinmekaniker Simon Asholm Nielsen fra Ringe Maskinforretning A/S overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. I indstillingen fra direktør Hanne Korsdal Andersen står der blandt andet: ”Simon er en ener både i forhold til hans væsen, hans ihærdighed og hans dygtighed. Selvom han er nyudlært, arbejder han allerede på højde med sine kollegaer. Simon er en af de allerbedste lærlinge, vi nogensinde har haft.”

Nyt hold landbrugsmaskinmekanikere har bestået svendeprøven

Tirsdag den 23. maj og onsdag den 24. maj var 7lan0414 - landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 15 elever bestod med flot resultat.

Landbrugsmaskinmekanikere som har bestået svendeprøven

Den 19. april 2017 bestod 13 landbrugsmaskinmekanikerlærlinge deres svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars.

Ny leder til entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen

Den 1. marts 2017 tiltrådte Lars Bagger Hansen som ny uddannelseschef for entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars.

Legatmodtager på vej til VM

”Du har bevist, at du er dygtig til dit fag, og at du er stolt af det. Du har stillet op i Danmarks Bedste lærling og kom i mål med en flot 2. plads, og du har flotte karakterer – blandt andet et 10-tal fra svendeprøven. Det un-derstregede for os, at du var oplagt til at modtage legatet. Jeg har efterfølgende hørt, at du stiller op til World Skills i oktober, og det er virkelig godt gået.”

Fokus på kundens behov giver jubilæumslegat

”Daniel, du er kommet igennem uddannelsen med nogle flotte karakterer – blandt andet et 12-tal til din sven-deprøve, men det er ikke nok. Lige så vigtigt er det, at du har interessen for faget og kan sætte dig ind i kun-dens behov - især på en travl dag med nedbrud. Det er en egenskab, der er efterspurgt. Du har fået en uddan-nelse i en branche, som gennemgår en rivende udvikling. Men ved at have lært om motorer, hydraulik og el, har du fået en lærdom, du kan bygge videre på, og dermed er du sikret en spændene fremtid."

Målrettet 21-årig modtager Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat

”Jeg synes, det er super fedt at køre ud og servicere kunderne. Selv de lange dage flyver bare afsted, når man er ude at køre, og man får et kæmpe boost, hver gang man har repareret noget på stedet og dermed har fået landmanden ud og køre igen, så det er lidt en drøm, der er gået i opfyldelse, at jeg efter min læretid er fastan-sat til primært at køre ud og servicere mejetærskere,” siger den 21-årige nyuddannede landbrugsmaskinme-kaniker.

Passion for at skrue i traktorer belønnet med jubilæumslegat

. I indstillingen til Dansk Maskinhandlerforening skriver medejer af Agrotek Niels Vestergaard: ”Magnus har været en fantastisk og unik elev – vi plejer at sige, at han er uden for kategori. Det gælder både hans faglige kompetencer, men også hans menneskelige egenskaber, der virkelig gør en forskel i hverdagen.”

Rumænsk lærling fra Skanderborg Maskinforretning A/S hædres med legat

Iulian Scripcariu blev 2. februar 2017 hædret med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 5.000 kr. Det var bestyrelsesformand hos Dansk Maskinhandlerforening Jens Aage Jensen, der overrakte legatet. ”Det er altid dejlig at komme på besøg i en medlemsforretning, hvor der er styr på tingene. Ikke mindst når det drejer om uddannelse af vores lærlinge."

Kvindelig handelsassistent får Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat

Det var en noget overrasket ung kvinde, der 31. januar 2017 pludselig blev centrum for alles opmærksomhed under en uformel sammenkomst hos Støvring Maskinforretning. Da HR chef Alice Maria Bøcker rejser sig og siger: ”Kære Louise” er Louises kommentar: ”Det var da ikke mig det skulle handle om!”.

Det første af 10 jubilæumslegater fra Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddelt

Michael Mandau Schmidt blev den første modtager, da bestyrelsesformand Jens Aage Jensen på vegne af Dansk Maskinhandlerforening den 30. januar uddelte det første af årets jubilæumslegater. Det foregik ved en lille uformel sammenkomst hos Herborg Smede & Maskinforretning A/S i Farre, hvor Michael er udlært og efterfølgende fastansat.

Hans Holm vender tilbage til Kubota i det sønderjyske

En sønderjysk veteran inden for maskinbranchen bliver nu forhandler af hele den japanske maskingigant Kubotas program for groundcare-maskiner.

Nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere

Fredag den 16. december 2016 var 7lan0114 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle bestod med flot resultat.

Nytårskur hos FMR Maskiner på Falster

Det er ikke Dronningen, der inviterer til Nytårskur på Falster, og det er heller ikke en ny slankekur, der bliver lanceret, når der er Nytårskur på Falster d. 16. januar. Det er derimod FMR Maskiner, der inviterer interesserede til et kig ind i landbrugserhvervet anno 2017 og naturligvis også kransekage og champagne.

EM-Guld til dansk 'Traktor'-lærling

Den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker, Anders Ebbekær Pedersen fra Brørup, vandt i weekenden EM guld ved Euroskills. Det er aldrig sket før for en dansk lærling./20161207

Meget positiv stemning på Agromek

Det har på alle måder været en rigtig god oplevelse. Det er den melding jeg hører blandt udstillerne, for der har været en meget positiv stemning og stor tilfredshed med forløbet af messen, siger Agromeks formand, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S./20161205

Mekanikere til de store Maskiner hyres til andre brancher

Inden for entreprenørbranchen mangler der faglærte medarbejdere, og derfor skal to arbejdende stande på Agromek medvirke til at flere får lyst til at blive mekanikere./20161125

Ny direktør hos Maskincenter Felsted A/S

René Krogh er fra d. 01. november 2016 udnævnt til ny direktør hos Maskincenter Felsted A/S./20161102

Direktør på Erhvervsskolerne Aars stopper den 31. januar 2017

Efter 18½ år som direktør for Erhvervsskolerne Aars, har direktør Helene Reffstrup Møller meddelt skolens bestyrelse, at hun ønsker at opsige sin stilling til fratrædelse den 31. januar 2017 for at gå på pension./20161005

Brørup Traktor- & Maskincenter køber Ole Jakobsen Maskinforretning i Ølgod

Brørup Traktor- & Maskincenter er Deutz-Fahr forhandler. Det samme er Ole Jakobsen Maskinforretning, så med købet får BTMC et stort område at arbejde i, hvilket ifølge Svend Aage Jensen, der sammen med Kurt Eg ejer BTMC, er nødvendigt for at få det salgs- og servicevolumen, det kræver hele tiden at uddanne servicespecialister og investere i dyrt testudstyr. /20160906

Deutz-Fahr Serie 9 på demotur i Danmark

Der er ikke mange, der har set den i aktion endnu, men den er derude i det danske landbrugsland, den nye Deutz-Fahr Serie 9 med sit spektakulære design og 340 hk. Senest er den set i Sønderjylland, hvor den blev testet med en 5-meter HEVA 9-tands grubber med udstyr til raps-såning. En tung arbejdsopgave i stærkt leret jord som ovenikøbet er kuperet./20160906

Landbrugsmaskinmekanikere som har bestået svendeprøven

Fredag den 16. september 2016 var 7lan0713 Landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 14 bestod med flot resultat./20160926

BREXIT giver billige traktorer i Danmark!

I kølvandet på BREXIT faldt pundet dramatisk med op mod 20 % mod euroen. Det gav store dønninger på import/eksport-fronten og førte bl.a. til, at nogle Deutz-Fahr traktorer bestemt til det engelske marked strandede i Tyskland./20160912

Brørup Traktor- & Maskincenter vil sælge italienske vandingsmaskiner, pumper og kanoner til danske landmænd og gartnere

Brørup Traktor- & Maskincenter føjer endnu et produkt til deres sortiment med direkte import af Idrofoglia vandingsmaskiner fra Italien. Idrofoglia er en af de førende producenter af vandingsudstyr i Italien og er frem for alt kendt for deres bundsolide og driftssikre maskiner./20160707

Claas udvider med over 30 procent på Agromek

Til trods for at Claas og forhandlerne i år har endnu flere lokale aktiviteter med demonstrationer med både traktorer, mejetærsker og senere også en ny presser samt deltagelse i en håndfuld dyrskuer, får det ikke Michael Husfeldt til at drosle ned på deltagelsen på Agromek. Tværtimod./20160705

Ny dansk-amerikaner med mange muligheder

Netop nu prøvekøres en helt ny maskine i Danmark. Navnet er I-Grind, og maskinens primære funktion er at neddele – halm, roer, majs, dybstrøelse ……….ALT/20160704

15 nye landbrugsmaskinmekanikere udlært

Tirsdag den 31. maj 2016 var 7lan0413 Landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 15 lærlinge bestod med flot resultat./20160615

Lemken øger sin Agromek-stand

Når Agromek åbner i slutningen af november, vil der være en del udstillere, som kan præsentere en endnu større stand end på den seneste Agromek i 2014. Det gælder blandt andre den tyske producent af maskiner og redskaber til markbruget, Lemken, som har øget sit udstillingsareal med over 60 procent til 475 kvadratmeter./20160614

Veterantræf 2016 i Brørup den 2. og 3. juli

I weekenden den 2. og 3. juli afholder Dansk Veteran Traktor Klub det årlige veterantræf på markedspladsen i Brørup. Årets tema er Ferguson før 1957 for i år har flere markante Ferguson-modeller rund fødselsdag: Ferguson Brown fylder 80 år. Den lille grå runder de 70 år og Ferguson 35 - Guldfugl bliver 60 år./20160621

Har du et godt billede af en gammel Zetor?

Zetor fejrer sin runde fødselsdag – 70 år – med en fotokonkurrence og opfordrer alle kunder i hele verden til at dele deres gode billeder og historier med andre interesserede. Som tak for hjælpen udlover Zetor mange gode præmier, og at billederne/historierne vil blive vist på den dedikerede hjemmeside til fælles glæde for alle Zetor-entusiaster verden over./20160509

Nye MultiOne-minilæssere med førersædet bag på maskinen

MultiOne er stort set lige blevet færdige med en gennemgribende modernisering og forbedring af deres velkendte knækstyrede minilæsser med teleskoparm. Nu overrasker de markedet ved at lancere en SD-model, hvor chaufføren får en helt ny position. På SD-modellerne sidder chaufføren nemlig bagerst ”ovenpå” motoren modsat de traditionelle knækstyrede modeller, hvor chaufføren sidder på den forreste halvdel./20160511

28 nye Landbrugsmaskinmekanikere udlært i april

28 nye Landbrugsmaskinmekanikere udlært

”Hestepære-støvsuger” til minilæsseren

”Hestepære-støvsuger” til minilæsseren

Alle køer har ret til perfekt græsensilage – det kræver godt stakarbejde

Alle køer har ret til perfekt græsensilage – det kræver godt stakarbejde

God fidus at give elever uddannelsesaftaler – allerede inden deres grundforløb

God fidus at give elever uddannelsesaftaler – allerede inden deres grundforløb

10 nye landsbrugsmaskinmekanikere udlært

10 nye landsbrugsmaskinmekanikere udlært

MAXIMUS og TYTAN tromler markerne flade

MAXIMUS og TYTAN tromler markerne flade

DM-Jubilæumslegater 2015

Her har du mulighed for at læse alle uddelte DM-jubilæumslegater, uddelt I perioden dec. 2015 til feb. 2016/20151223

Et uventet jobskifte

Et uventet jobskifte

New Holland kommer igen på Agromek

New Holland kommer igen på Agromek

TBS Maskinpower inviterer til åbent hus i Toftlund 26. og 27. februar

TBS Maskinpower inviterer til åbent hus i Toftlund 26. og 27. februar

Brovig tiltrækker jubilæumslegater

Landbrugsmaskinmekaniker Thomas Paulsen fra Brovig Maskiner var virkelig overrasket, da han fik æren og en check på 5.000 skattefrie kroner fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsfond./20160215

Maskiner slår malkekøer og planteavl

Jesper Vestergaard Bonde kommer fra et stort kvægbrug, men ville hellere være landbrugsmaskinmekaniker. Med det valg har han scoret et jubilæumslegat på 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening og udsigt til en karriere hos Maskincentrum A/S i Aulum /20160209

Fra legatmodtager til selvstændig

Fra jubilæumslegat til selvstændig Skudsmålet kan næppe blive bedre end det, Martin Brandbyge Teilmann har fået både fra Horsens Maskiner og Erhvervsskolerne i Aars. Derfor var det velfortjent hæder toppet op med 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, han høstede ved en markering hos Horsens Maskiner/20160202

To jubilæumslegater hos samme maskinhandler

Rasmus Lundbye og Holger Kofoed fik hver et jubilæumslegat med tilhørende 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening ved en markering hos PN Maskiner i Troldkær/20160118

Kan godt lide beskidte fingre

Roser uden torne blev uddelt, da Christoffer Clausen Hviid pludselige var midtpunk-tet ved uddeling af en legatportion fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsle-gat hos Flemløse Maskinforretning/20151223

Vellidt og hjælpsom kollega får legat

Jacob Michelsen blev meget overrasket, da han uden på forhånd at vide det pludse-lig stod som modtager af et jubilæumslegat med tilhørende 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening/20151218

Skiftende udfordringer giver gode dage

Skiftende udfordringer giver gode dage

Vilje og evne belønnet med 5.000 kroner

Bjarne Brix Kristensen var lutter overraskelse, da han pludselig var centrum for alles opmærksomhed fredag 11. december 2015, fordi han som en dygtig og vellidt kolle-ga fik det prestigefyldte jubilæumslegat fra Dansk Maskinhandlerforening / 20151214

Effektivt Landbrug: Agritechnica er vel overstået

Effektivt Landbrug: Agritechnica er vel overstået

Vi er dem andre tør tro på

I 2014 havde tre ud af fire selskabsejede maskinforretninger overskud, og med Sel-mer Gruppen A/S’ køb af to store maskinforretninger med i alt ni udsalgssteder illu-streres det, at vores branche som helhed er på rette spor, fastslog Jens-Aage Jen-sen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på generalforsamlingen 19. novem-ber

Hæder til lærestedet for DBL 2015

Forudsætningen for at blive en dygtig landbrugsmaskinmekaniker er en maskinhandler, som formår at uddanne sine lærlinge, påpegede Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på generalforsamlingen 19. november

Formand Jens-Aage Jensen har 25 års jubilæum

Formand Jens-Aage Jensen har 25 års jubilæum

Hvor mange kg tørstof gav 3. slæt? Schuitemaker kan svaret

Hvor mange kg tørstof gav 3. slæt? Schuitemaker kan svaret

Spar på de dyre gylledråber med Schuitemaker – og pas samtidigt på afgrøderne

Spar på de dyre gylledråber med Schuitemaker – og pas samtidigt på afgrøderne

Stor maskinhandlerforretning skal sælge Giant minilæssere

Stor maskinhandlerforretning skal sælge Giant minilæssere

Ny lokation til Maskincenter Sjællands Holbæk-afdeling

Ny lokation til Maskincenter Sjællands Holbæk-afdeling

Hvem bliver Danmarks bedste lærling?

Hvem bliver Danmarks bedste lærling?

Kubota kører full-line

Kubota kører full-line

Nyt fra Færdselsgruppen – Dispensation for bæltekørertøjer

Nyt fra Færdselsgruppen – Dispensation for bæltekørertøjer

Rødt makkerpar med tusindvis af tons på CV´et

Rødt makkerpar med tusindvis af tons på CV´et

Over 1.200 grønne Deutz-Fahr hk til et grønt storlandbrug

Over 1.200 grønne Deutz-Fahr hk til et grønt storlandbrug

En god dag på kontoret for Zach Johnson

En god dag på kontoret for Zach Johnson

Deere & Company forlænger sit engagement i PGA TOUR frem til og med 2023

Deere & Company forlænger sit engagement i PGA TOUR frem til og med 2023

3 på stribe fra Holbæk Maskin Center A/S

3 på stribe fra Holbæk Maskin Center A/S

Johs. Mertz A/S ruster sig til fremtiden

Johs. Mertz A/S ruster sig til fremtiden

”Holder DU afstand, så holder JEG godt øje til dig”

”Holder DU afstand, så holder JEG godt øje til dig”

560 grønne heste til Sortkildegaard

560 grønne heste til Sortkildegaard

Veterantræf 2015 i Brørup den 27. og 28. juni

Veterantræf 2015 i Brørup den 27. og 28. juni

Nye mellemklasse Merlo Turbofarmere

Nye mellemklasse Merlo Turbofarmere

Transportministeren fik ny viden om aksler og bælter

Transportministeren fik ny viden om aksler og bælter

Jysk Maskincenter er samlet i Randers

Jysk Maskincenter er samlet i Randers

Traktorførere og bilister skal lære at forstå hinanden bedre

At kende hinaden er vejen frem

Ny landbrugsmesse i strategisk samarbejde med landbrugets største videnbank

Ny landbrugsmesse i strategisk samarbejde med landbrugets største videnbank

Traktorførere og bilister skal lære at forstå hinanden bedre

Antallet af trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer er involveret, skal ned. Derfor er politiet i Midt- og Vestjylland og landbrugserhvervet gået sammen om en trafikkampagne, der lanceres i dag, /20150326

Jeantil præsenterer nyheder på SIMA

På Sima præsenteres de nye Jeantil staldgødningsspreder, sprederne er blevet opdateret på flere punkter.

50 års jubilæum: Heinrich Jochimsen

50 års jubilæum: Heinrich Jochimsen, Maskincenter Felsted

Der sælges stadigvæk traktorer

Det var to forventningsfulde kunder og en meget glad maskinhandler, der udvekslede traktorer, da Thy Traktor og Maskinservice og to lokale mælkeproducenter forleden mødtes på Hjardalsvej 4 mellem Thisted og Sjørring, hvor Kurt Bliksted har forretning og serviceværksted.

Holmer Terra Variant ruller over grænsen til Danmark

Holmer satser nu benhårdt på at opbygge et marked for firmaets selvkørende gyllespredere i Danmark. Med næsten 20 års erfaring og mere end 300 Terra Variant maskiner i drift er det en erfaren spiller, der nu melder sig på banen. Bag introduktionen står den danske importør FMR Maskiner, der har et mangeårigt kendskab til Holmer via de velkendte selvkørende roeoptagere.

Helhjertet indsats udløser jubilæumslegat

Mikkel Vestendahl Jensen fik fredag 9. januar 2015 en megacheck på 5.000 kroner og et diplom som modtager af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til yngre særligt dygtige og vellidte landbrugsmaskinmekanikere / 20150119

Pressemeddelelse – Ejerkreds hos Brdr. Holst Sørensen A/S udvides

En udvidelse af ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen A/S er en realitet med virkning fra årsskiftet. Servicechef Willi Jønsson og værkfører Lars Andersen indtræder i ejerkredsen sammen med de 4 nuværende ejere.

Se Merlos prisvindende system på SIMA 2015

Teleskoplæsserproducenten Merlo Group udstiller på SIMA 2015 i Paris (hal 7) med innovative løsninger fra hele sortimentet, som hæver niveauet for produkternes teknologi og præstation.

16 ledere i DM og ML har gennemført lederuddannelsen

Onsdag den 4. februar 2015 fik 16 glade deltagere overrakt beviset på at de har gennemført ”Den grundlæggende lederuddannelsen”, samt et opfølgningsmodul inden for personalejura og ressourceoptimering, på Erhvervsskolerne Aars.