Vemas skal sælge Deutz-Fahr traktorer og mejetærskere

Vemas … Din garanti for et godt samarbejde! Sådan lyder overskriften på firmaets hjemmeside i dag, og det gør den nok også i morgen, når Vemas repræsenterer de lysegrønne Deutz-Fahr traktorer og mejetærskere fra basen ved Vejle. For Vemas tror på, at god rådgivning, kvalitetsprodukter, de rigtige maskinpriser og service til tiden er de væsentligste faktorer for en sund forretning.

Med Deutz-Fahr som hovedmærke har Vemas fået en komplet traktorlinje at arbejde med. Flagskibet er Agrotron TTV 7250, som også kan prale med titlen som Tractor of the Year 2013. Og netop det seneste års udvikling i Deutz-Fahrs traktorprogram har haft stor betydning for Vemas’ valg af Deutz-Fahr. Både Agrotron Serie 6 og Serie 7 som blev lanceret ultimo 2012, og Serie 5 som netop er blevet frigivet på SIMA i Paris, anses af branchekendere for meget visionære og teknisk avancerede.

Et mærke i vækst

”Vi har set os godt og grundigt omkring i markedet og har også haft flere henvendelser fra andre traktormærker om et fremtidigt samarbejde, men valget faldt på Deutz-Fahr, som udvikler sig helt utroligt i disse år”, siger Christian Thomsen, Vemas. Han fremhæver også et udviklingsarbejde, som vil resultere i endnu større mejetærskere, og den helt nye stortraktor på 440 hk, der er undervejs. Den præsenteres for kunderne på Agritechnica i år.

Vemas er overbevist om, at Deutz-Fahr de næste år vil kravle – eller måske endda springe – opad i statistikken over markedsandele. ”Da vi startede med John Deere i 1977 havde den en markedsandel på 8 %, og det tal blev som bekendt større. Med den udvikling der sker med Deutz-Fahr nu og en distributionsform, der tager højde for regionale forskelle i markedet, er jeg sikker på, vi hurtigt kravler opad i tabellen”, postulerer den optimistiske direktør.

Også ny samarbejdsform

Samtidigt med valget af Deutz-Fahr har Vemas indledt et samarbejde med HCP Danmark A/S i Krogager, som importerer Deutz-Fahr. ”Og det glæder vi os til”, fortæller Christian Thomsen. ”De er ikke så store, at de vil bestemme over os, men absolut store nok til at servicere os. Og det er en god kombination for en forretning som vores.”

Han glæder sig i det hele taget til et samarbejde i ”øjenhøjde” i sammenligning med de store multinationale koncerner og fremhæver også fordelen i den korte afstand til HCP´s store centrallager i Krogager. Det giver muligheden for at kunne køre forbi med en kunde for at vise og prøvekøre en traktor, Vemas ikke selv har hjemme.

Thomas Birkballe, som er salgsansvarlig for Deutz-Fahr i Danmark, er naturligvis glad for det nye samarbejde. ”Det er lige netop forhandlere som Vemas, vi har brug for i bestræbelserne på at give Deutz-Fahr den markedsandel, den fortjener – visionære, arbejdsomme, serviceorienterede og med helt klare mål for fremtiden.”

Overraskelse til Åbent Hus d. 28.02

Aftalen blev underskrevet tirsdag aften og har skabt ekstraordinær travlhed i Krogager, hvor HCP´s klargøringscenter klargør traktorer og en enkelt mejetærsker, så Vemas på torsdag kan slå portene op til årets Åbent Hus arrangement – med Deutz-Fahr på forreste parket.

”Det vil nok komme bag på nogle af vores kunder”, smiler Hans Aamand Hansen fra Vemas. ”Men det bliver også spændende for os at se, hvordan det bliver modtaget.” Som servicechef er han glad for, at den nye aftale om Deutz-Fahr ikke stikker en kæp i hjulet for den fremtidige service af områdets mange John Deere kunder. ”Dem kan og vil vi fortsat servicere, som de er vant til”. Samtidigt kan han dog se frem til at mangle nogle serviceteknikere i en periode, for de skal på servicekursus i de nye traktorer.

En moderne maskinforretning

Vemas har base i Vejle. Herfra rækker salgs- og servicearbejdet vidt omkring til alle verdenshjørner. Virksomheden har eksisteret siden 1959. I den periode har udviklingen været enorm i hele branchen, og Vemas har fulgt trop, så forretningen føler sig godt rustet til fremtidens udfordringer med mange gode og stabile kunderelationer, et stærkt produktsortiment og dedikerede medarbejdere. Forretningen sælger maskiner og redskaber til hele den grønne sektor og har også en velassorteret butik.

Som antydet i indledningen har service høj prioritet hos Vemas. Ud af 22 medarbejdere arbejder de 11 i serviceafdelingen og servicerer traktorer, mejetærskere, sprøjter, pressere m.m. Der investeres løbende i uddannelse og specialværktøj, så serviceafdelingen og dens medarbejdere kan levere de ydelser, kunderne kræver.

Yderligere oplysninger:     
Thomas Birkballe, HCP, Tlf. 28 77 00 12
Christian Thomsen, Vemas, Tlf. 29 61 41 61