Vemas A/S i Vejle bliver HCP Park Topline forhandler

VEMAS A/S i Vejle og HCP Danmark udvider samarbejdet, så det nu også omfatter et stort maskinprogram til den professionelle parksektor. Fremover står der altså Iseki, Vitra, Club Car, Bad Boy og Ventrac på programmet hos maskinforretningen i Vejle.

Bag de mange varemærker gemmer der sig et bredt produktprogram til rigtig mange arbejdsopgaver i hele den grønne sektor. Det drejer sig om de professionelle kompakttraktorer og græsklippere fra japanske Iseki, danskproducerede Vitra-redskabsbærere, Club Car køretøjer til transportopgaver og golf, de amerikanske Bad Boy zero-turn græsklippere og terrængående Ventrac-redskabsbærere, der sammen med et bredt redskabsprogram giver VEMAS og deres kunder utroligt mange muligheder.

Et komplet maskinprogram – inkl. service

Det nye samarbejde har flere perspektiver. For VEMAS drejer det sig om at komplementere maskinprogrammet, så maskinforretningen stort set kan levere ALT, hvad kunderne i den grønne sektor har brug for. ”Vi har i forvejen et stærkt program med mærker som Egholm, Toro, Husqvarna, Stiga, Stama, Schæffer, Ferris og parkmaskiner fra MI. Men med maskinerne fra HCP kan vi servicere vores kunder endnu bedre.”Det er meget vigtigt for os, at vi kan levere de bedste maskinløsninger og udstyr til vores kunder. Vi plejer at sige, at det ikke er en skam at tabe en handel, men vi vil være med i kapløbet”, siger David Lilholm Jepsen, der er salgschef for have/park- og vejmaskiner hos VEMAS.

Han glæder sig over, at forretningen nu har et komplet traktorprogram op til 50 hk, og ser med forventning frem til, at ISEKI til efteråret introducerer en kompakttraktor med 100 hk. Endvidere ser han store muligheder i de kraftige redskabsbærere fra Vitra, for redskabsbærere i den store klasse har manglet i det ellers meget brede produktprogram.

At produkterne falder i kundernes smag blev bekræftet, da en boligforening investerede i en af de større Iseki kompakttraktorer med hydrostatisk transmission og vinterudstyr. ”Isekien erstatter en ældre Kubota og blev primært valgt på grund af kvalitet, gasautomatik og dens komfortable kabine”, fortæller Simon Kristensen, der er sælger i VEMAS parkafdeling.

Kunden i centrum

Både salgsafdelingen og servicefolkene fra VEMAS kommer langt omkring for at besøge anlægsgartnere, industrier, kirker, institutioner, boligforeninger og kommunernes park- og vejafdelinger i det dynamiske Trekantsområde. Firmaet definerer selv ”det store Trekantsområde” som – Haderslev i syd – Århus i nord og Billund i vest - så der bliver kørt mange km året rundt. ”I salgsafdelingen kører vi i området 60-70 % af vores tid for at besøge kunder, lave maskindemonstrationer eller andre aktiviteter, og for serviceteamet er det mindst lige så meget arbejde, der foregår i felten”, fortæller David Jepsen.

Hos VEMAS er service nemlig ikke bare et ord. Det er intensivt arbejde hele året for et fast team på 4-6 servicespecialister, der udelukkende arbejder med parkmaskiner. De er veluddannede, erfarne folk og råder over moderne værkstedsfaciliteter og fuldt udrustede servicebiler. I vinterperioden kan de ydermere trække på VEMAS agroafdeling med 6-8 teknikere, så når sneen vælter ned, og alle snerydningsmaskiner er i indsats, kan VEMAS holde alle kundernes maskiner kørende.

Som en ekstra sikkerhed for kunderne har Vemas ”låne-park-maskiner”, så skulle det ske, at serviceteamet ikke kan få en vigtig maskine ud at køre i løbet af kort tid, så kan kunderne næsten altid låne en maskine og få arbejdsopgaver løst til tiden.

Styrke kræver størrelse

For HCP Danmark tæller det på pluskontoen, at VEMAS både har en aktiv salgsafdeling og en meget stærk serviceafdeling, der hurtigt kan tage hånd om evt.driftsproblemer.

”Der er mange parkforhandlere i Danmark, men meget få har størrelsen til at opbygge den nødvendige ekspertise til at sælge de store professionelle maskiner og styrken til at være opsøgende i et stort område”, fremhæver Henrik Svennild fra HCP. For ham er det også ekstremt vigtigt, at kunderne altid kan få reservedele, service og f.eks. råd og vejledning om indstilling af maskinerne.

”Vi har satset på allround-maskiner, der kører mange timer både sommer og vinter. Det giver kunderne små timeomkostninger, men kræver også kompetent service året rundt. Den service kan VEMAS tilbyde, for med en af branchens største, dedikerede serviceteams kan de hurtigt tage hånd om alle former for service, så vi er meget begejstrede over samarbejdet med VEMAS”.

Fakta om VEMAS A/S

VEMAS A/S er en moderne maskinforretning med butik, parkafdeling og agroafdeling.

Der er 25 ansatte, hvoraf 14 arbejder på værkstederne.

6 servicevogne og egen lastbil

4 kørende sælgere

VEMAS A/S har eksisteret i 50 år og løbende udviklet sig til en af områdets helt store aktører.

Virksomheden ejes i dag af Kristen & Bente Lyager Laursen, Christian Thomsen og David Jepsen

Adresse: VEMAS A/S, Islandsvej 9, 7100 Vejle. www.vemas.dk

Yderligere information:

VEMAS – David Lilholm Jepsen, Salgschef Have/Park og vejmaskiner. Tlf.: 20 25 77 82

HCP Danmark A/S – Henrik Svennild, Produktchef HCP Park. Tlf.: 76 73 11 07