Svenningsens til Have & Landskab med innovation og bred klipning

Klar med flere danmarkspremierer på udstillingens største stand
Det bliver både innovativt og bredt, når Svenningsens Maskinforretning tager imod på den grønne udstilling Have & Landskab ’13 i Slagelse fra 28. til 30. august. Vel at mærke bredt i mere end én forstand. Med import og forhandling af en række markante maskinmærker byder Svenningsens på et særdeles bredt sortiment af maskiner. Og nogle af dem er brede i sig selv.

Det gælder en af danmarkspremiererne, som Svenningsens ruller ind i Slagelse med. Svenningsens har fået import af græsklippere fra den amerikanske producent Lastec, som i bogstavelig forstand snurrer rundt og favner bredere end andre på feltet.

- Hvor andre zeroturn-klippere stopper ved en klippebredde på 1,80 meter, laver Lastec zeroturn-maskiner, der klipper både 2,25 meter, 2,40 meter og helt op til 3,04 meter. Den store af maskinerne kan tilmed fås med ratstyring og kabine, så der virkelig er tale om en maskine for anlægsgartnere, forklarer Boye R. Thomsen hos Svenningsens.

 

Både til golf og parker
Han er virksomhedens salgschef  for golf-maskiner, og det er ingen tilfældighed, at de amerikanske Lastec er landet under hans domæne.

- Klippeleddene er bygget op som flex-dæk i tre til fem sektioner. Det bevirker, at de meget nøje følger terrænet  og dermed bliver Lastec-klipperne helt ideelle til klipning ved bunkerkanter og til greens-områder. Også for kommuner med klipning i parker er det naturligvis en stor fordel med maskiner, der har hurtigheden fra zeroturn og samtidig den store klippebredde, siger Boye R. Thomsen.

Innovativ bekæmpelse
På Svenningsens stand præsenteres også en skoldhed nyhed. Have & Landskab har valgt ”Innovation” som tema for årets udstilling, og ukrudtsbekæmperen Wave fra det norsk baserede selskab Heatweed Technologies må siges at ramme lige i den innovative plet.

- Vores samarbejde med Heatweed Technologies er helt nyt og særdeles spændende. Til de to største modeller af Wave har nordmændene valgt Holder-redskabsbærere, som vi har import og forhandling af for hele Skandinavien, fortæller Svenningsens administrerende direktør, Benny Svenningsen.

Wave-ukrudtsbekæmperne anvender udelukkende varmt vand til at gøre kål på ukrudtet. Nul damp, kemi, brændere, skum eller lignende. Vand med den rette temperatur gør det. Sensorstyring gør bekæmpelsen særdeles præcis. I en undersøgelse på Københavns Universitet af ikke-kemisk ukrudtsbekæmpelse på heller scorer Wave-grejet med varmt vand anvendt på den rigtige måde topkarakter blandt fem forskellige teknikker til ukrudtsbekæmpelse.

Repræsentanter fra Heatweed Technologies vil være til stede på Svenningsens stand under hele messen.

Bred klipning
Den nye zeroturn-klipper fra Lastec bliver ikke ene på Svenningsens-standen om at klippe bredt. Der bliver også lejlighed til at se nærmere på det nye Wiedenmann-klippebord på 2,30 meter. Wiedenmann har udviklet klippebordet i samarbejde med Kubota, og det er specielt beregnet til at køre sammen med Kubota-klipperen F3680.

Endnu bredere kan det blive, hvis man monterer en britisk Wessex-rotorklipper efter traktoren. Faktisk tæt på tre gange så bredt. Det traktormonterede Wessex-program byder på såvel RMX 560 med klippebredde på 5,60 meter samt det helt store klip med RMX 680. Modelbetegnelsen fortæller om en klippebredde på ikke mindre end 6,80 meter.

Kubota med i europæisk traktor-finale
En Kubota-traktor bejler til titlen ”Årets traktor i Europa”, og i første omgang lader den sig vurdere af gæsterne på Have & Landskab i Slagelse. Kubota M110 GX med 110 heste under motorhjelmen er blandt de syv finalister i konkurrencen om at blive ”Tractor Of The year 2014”.

- Konkurrencen er for landsbrugstraktorer, men i virkeligheden er M110 GX også både kommune-traktor og entreprenørtraktor. Den er for eksempel helt ideel som vintertraktor eller monteret med en armklipper. Vi tager også dens ”storebror”, den nye M135 GX med på Have & Landskab og i øvrigt et bredt udvalg af hele produktserien fra Kubota, fortæller produktchef Martin Hvidesten hos Svenningsens.

Både M110 GX og M135GX holder miljøfanen højt med Euro Stage IIIB-motor med partikelfilter. Og de kører på ren diesel uden tilsætning af AdBlue.

Et andet af Svenningsens store mærker, Bobcat, lader ikke Kubota noget efter, når det gælder om at lade sig se i Slagelse. Bobcat møder med hele porteføljen af entreprenørmaskiner. Blandt dem også de nyeste skud på stammen i skikkelse af larvebåndslæsseren Bobcat T650 og teleskoplæsseren Bobcat TL470H.

Ny multi-maskine fra Holder
Også det nyeste medlem af den tyske producent Holders redskabsbærer-familie kommer med til Slagelse. Selv om den nyudviklede Holder X30 er en multi-maskine, der magter det komplette redskabsprogram til alle fire årstider, er den ganske sparsommelig. Trods hastighed op til 27 km/t, bruger den 20 procent mindre brændstof end forgængeren V130.

Maskinens små dimensioner har ikke hindret konstruktørerne på Holder-fabrikken i at forsyne X30’eren med en komfortabel de luxe-kabine, ergonomiske kontrolpaneler, mulighed for aircondition og eminent udsyn fra førersædet.

- Samtidig med den nye redskabsbærer, har Holder også lanceret et nyudviklet feje-sugeanlæg, som tegner sig for både klassens største ydeevne og slidstyrke, fortæller salgskoordinator Martin Hvidesten.