Stolt maskinforretning har uddannet Danmarks bedste lærling

Thorsø Maskinforretning har modtaget beviset for, at virksomheden har Danmarks bedste lærling inden for uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker.

Med en stor pokal placeret i butikken kan Thorsø Maskinforretning nu vise kunderne, at virksomheden faktisk har uddannet Danmarks bedste lærling på værkstedet. Tilbage i februar vandt Thomas Bak Sørensen titlen ”Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker”. Efter to hårde dage i konkurrence mod tre andre finalister på Erhvervsskolerne Aars kunne lærlingen fra Thorsø Maskinforretning kalde sig den bedste i Danmark inden for sit fag.

Thomas Bak Sørensen th. og Peter Sørensen, indehaver af Thorsø Maskinforretning i færd med at studere den vandrepokal, der i de kommende måneder skal pryde butikken. Et bevis for, at Thomas Bak Sørensen er Danmarks Bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling.

Bag den dygtige Thomas Bak Sørensen gemmer sig et dygtigt praktiksted. Derfor var det velfortjent, da arrangørerne bag konkurrencen, Dansk Maskinhandlerforening, LandbrugsMedierne, Dansk Metal og Erhvervsskolerne Aars torsdag den 14. maj overrakte en nystiftet vandrepokal til Thorsø Maskinforretning som hæder for den flotte præstation.

- Jeg er da stolt. Pokalen viser, at vi gør det godt nok, og at vi kan uddanne nogle dygtige folk i branchen. Det er en stor cadeau til værkstedet, men selvfølgelig også flot for virksomheden generelt, fortæller Peter Sørensen, indehaver af Thorsø Maskinforretning.

Ifølge Peter Sørensen er resultatet heller ikke gået helt ubemærket hen blandt kunderne.

- Der er rigtig mange af vores kunder, som nævner det. De har set det i aviserne og flere er sågar kommet med gaver som pris på, at det er en dygtig mand, vi har os, siger han.

I februar var det debut for konkurrencen, men da den bliver en tilbagevendende begivenhed er det kun naturligt med en vandrepokal, mener Per Hedetoft, konsulent hos Dansk Maskinhandlerforening.

- Virksomhederne er en del af resultatet, og de må gerne være stolte af at have en lærling, som har vundet konkurrencen. Med en vandrepokal kan de vise resultatet til de kunder, der kommer i butikken, siger Per Hedetoft.

En stolt indehaver, Peter Sørensen tv. sammen med Thomas Bak Sørensen og Per Hedetoft th. fra Dansk Maskinhandlerforening.

Samme holdning har Erling Jensen fra Dansk Metal.

- Vi skal sørge for, at der er gode lærlinge, og det har virksomhederne en del af ansvaret for. Derfor er det også fortjent, at virksomheden får et bevis for, at den har klaret det godt. Vi skulle gerne lave konkurrencen mange år fremad, så mange skal forhåbentlig have glæde af pokalen, og så bliver det også lidt spændende at følge historikken i den, tilføjer Erling Jensen.

Lige som resten af arrangørerne bag konkurrencen ser han gerne lidt mere fokus på erhvervsuddannelserne og dermed uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker.

- Folkeskolerne og ungdomssvejlederne har måske lidt tendens til at dreje mod de gymnasiale uddannelser. De har den opfattelse, at skal man videre, så hedder det gymnasiet. Vi vil gerne slå et slag for at tage en erhvervsuddannelse. De er holdbare og gode til at bygge videre på, hvis man gerne vil videre senere i livet, påpeger han.

Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker bliver en årligt tilbagevendende begivenhed – næste gang den 14.-15. november i forbindelse med Erhvervsskolerne Aars’ årlige Åbent Hus-arrangement.

For yderligere information kontakt: Per Hedetoft, tlf. 39 17 89 51.

Peter Sørensen, indehaver Thorsø Maskinforretning, Karsten Poulsen, faglærer på Erhvervsskolerne Aars, Thomas Bak Sørensen, lærling hos Thorsø Maskinforretning, Per Hedetoft, konsulent i Dansk Maskinhandlerforening og Erling Jensen, sekretær, Dansk Metal.