Seks unge landbrugsmaskinmekanikere hædret

Der er masser af spændende faglige udfordringer i at uddanne sig til at servicere og reparere moderne landbrugsmaskiner, og hvis man også er en god kollega, kan man være heldig at få tildelt et jubilæumslegat fra Dansk Maskinhandlerforening

En traktor, en mejetærsker, en såmaskine eller de fleste øvrige, moderne landbrugsmaskiner er avancerede maskiner med masser af hydraulik og elektronik.
De kan en masse, har masser af power og skal yde det ypperste, når de arbejder. Derfor skal de også holdes på dupperne af dygtige landbrugsmaskinmekanikere, som kan deres kram.
- Dem har vi til alt held en del af i vores branche, og vi uddanner omkring 125 hvert år, så vi løbende kan generationsskifte de dygtige medarbejdere, vi har.
- Men som inden for alle øvrige fag er vores medarbejdere ikke lige skrappe på alle fronter.
- Nogle kan lidt mere end andre, og det værdsætter vi højt, siger Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening.
Faktisk værdsættes de yngre, dygtige landbrugsmaskinmekanikere så højt, at der årligt uddeles omkring en håndfuld legatportioner fra det jubilæumslegat, Dansk Maskinhandlerforening oprettede i 1993.
Hver portion er på 5.000 kroner og i forbindelse med Agromek i Herning blev der onsdag 28. november uddelt hele seks portioner af det eftertragtede legat.

Kan holde hovedet koldt under pres
Jens-Aage Jensen fremhævede i sin korte tale til de seks legatmodtagere 2012, at de er gjort at særligt stof.
- I kan holde hovedet koldt, når I er under pres, så I ikke bliver stressede eller forvirrede.
- Samtidig har I vist, at I formår at tænke positivt om andre, og på den måde har I udstrålet energi, glæde og optimisme i jeres daglige arbejde, fremhævede han.
Jens-Aage Jensen konstaterede også, at de seks legatmodtagere, hvor af en ikke kunne være til stede, alle har udvist stor flid og engagement hos de seks maskinhandlere, som de er uddannet hos.

Legatmodtagerne er:
Søren Ahrendt Schmidt fra PN Maskiner
Jonas Stevns Pedersen fra Holbæk Maskin Center         
Eigil Jacobsen (er pt. i USA) fra Thomas Skøtt Landbrugsmaskiner   
Martin Porsdal Nielsen fra Maskincenter Roskilde
Tjebbe Snijder fra Brdr. Holst Sørensen
Kristian Tind Kristensen fra Grundvad Maskinhandel  

En uddannelse med muligheder
Uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker indeholder flere faglige discipliner, end de fleste umiddelbart forestiller sig.
Moderne landbrugsmaskiner består nemlig ikke kun af stål og komponenter i andre materialer, men også af hydraulik og elektronik som en væsentlig del af deres opbygning.
- Uddannelsen giver derfor en meget bred viden, som er eftertragtet også inden for andre brancher, forklarer Jens-Aage Jensen.
Han påpeger, at det også er en uddannelse, som kan bruges som springbræt til videreuddannelse - og det vælger flere.
- Vi er selvfølgelig kede af at miste dem, men ser det alligevel som et plus, at vi kan tilbyde en uddannelse, som giver et godt fundament for nogle spændende jobs, fastslår han.

 

Foto: Her ses fem af de seks modtagere af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat 2012. Fra venstre er det Tjebbe Snijder, Martin Porsdal Nielsen, Søren Ahrendt Schmidt, Jonas Stevns Pedersen og Kristian Tind Kristensen.

For yderligere oplysninger kontaktes Jens-Aage Jensen, mobil 2125 4013