Nye Tanco wrappere er klar til levering

Tanco opgraderer flere af sine ”wrappere” for at opnå endnu bedre driftssikkerhed og minimere plastforbruget uden at gå på kompromis med balle- og foderkvaliteten. Den danske importør HCP Nordic har allerede fået den nye model af Tanco’s bedst sælgende model i Danmark hjem og er klar til hurtig levering gennem lokale maskinforhandlere.

Den nye model 1540 EH afløser den velkendte og populære model 1514 Twin. Den nye model har 2 stk. 750 mm folie-forstrækkere og folder den ene arm ind under afsætning af ballerne. Det gør den ekstremt hurtigt at arbejde med. 1540 EH har også den store fordel, at den både kan wrappe rund- og firkantballer med en diameter på op til 1,2 meter og 1.000 kg eller 0,47-1,4 m x 1,5 meter og 1.000 kg. Og som noget specielt kan den også producere ”sampak”, hvor 2 baller wrappes til én wrapballe. Maskinens store fleksibilitet gør det muligt at udnytte den til mange forskellige opgaver ud over sæsonen.

Rundballewrapperne Tanco A100 og A200 er også nye modeller i maskinkataloget fra Tanco. De er udelukkende beregnede til rundballer. A100 håndterer rundballer med en diameter på op til 1,5 m og en maksimal vægt på 1.000 kg. Den arbejder med 1 folieforstrækker, hydraulisk læssearm og aflæsserrampe.

Model A200 kan håndtere baller på helt op til 1.200 kg og en diameter fra 1,1 – 1,5 m. Tanco kalder den selv en ideel ”stand-alone” maskine, der er ideel til større wrap-opgaver som udføres fra en stationær position. Den skal tilsluttes en stationær motor eller kobles på en traktor. Wrapperen arbejder fuldautomatisk og kan evt. tilsluttes en fjernstyring, så én mand kan læsse, wrappe og stable på samme tid.

Små højtryksballer bliver også wrappede

I mange år har udviklingen af ”wrappere” drejet sig om at håndtere de stadigt større big- og rundballer. Tanco er fulgt med og kan håndtere de helt store rund- og firkantballer. De senere år er der imidlertid også sket en udvikling i lynhurtige wrappere til højtryksballere. Forklaringen er enkel - kunderne efterspørger dem. Der er nemlig over årene opbygget et stort marked for salg af wrappede småballer til hesteavlere og andre hobbybetonede husdyrhold. Den nye Tanco 404 er beregnet til opgaven og wrapper lynhurtigt småballerne. De små wrappere fås både som liftophængte og trailermodeller.  

Den mest fleksible foderrsilo

De fleste kød- og mælkeproducenter drømmer om et langt batteri af plansiloer, men de er dyre i anlæg og kræver en række tilladelser. Mange nøjes derfor med en kombination af plansiloer og markstakke – hvilket næsten hvert år resulterer i dybe kørespor i marken, flagrende plastik, afløb af ensilagesaft og farlig jord ud på vejene, når ensilagen hentes hjem.

”Det er altså nemt at undgå”, pointerer Martin Hansen, HCP Nordic.  ”Wrapballer er hurtige at lave, nemme at transportere hjem ”i stak”, giver minimalt foderspild og sikrer, at den daglige fodring/læsning af fuldfoderblanderen ikke tager for lang tid”. Han fremhæver også, at wrapballer er en fleksibel løsning på at opbevare overskydende foder de år, hvor grovfoderhøsten er ekstra god. Foreholdt spørgsmålet om ikke wrapballer er for dyre, tillader han sig at tvivle. Og hvis alle fordele må regnes om til penge, er han ikke i tvivl – så er wrapballer både en fleksibel og økonomisk god løsning.

Yderligere information:
Martin Hansen, HCP Nordic. Tlf.: 76731117