Ny ballesaks fra Tanco kløver nemt rundballer med op til 1,5 meter diameter

Ensilagesaft på hænderne når plast og net skæres op. Plast og net, der ligger og flyder. Men en meget fleksibel måde at opbevare sin græsensilage på – det er alt sammen almindelige elementer i at arbejde med rundballer.

Med Tanco BaleShear i enden af frontlæsseren og/eller teleskoplæsseren undgår man ulemperne, men får alle fordelene ved at bruge rundballer. BaleShear er konstrueret med en genial, hydraulisk ”klo”, der griber fat i ballens plast og net, når ballen læsses, og fastholder grebet under hele proceduren med at kløve ballen, læsse den helt eller delvist af i fuldfodervognen eller på foderbordet og indtil man kører hen til affaldsstakken og slipper grebet på den tomme indpakning. Man kan med andre ord sidde lunt og godt i traktorens førerkabine, mens man fodrer med rundballer og rydder op efter arbejdet.

Som en sideeffekt bliver belastningen på fuldfodervognene mindre, når der læsses halve i stedet for hele rundballer, og samtidigt mindskes både blandetid og energiforbrug

”Genialt” har mange hundrede nordmænd og svenskere sagt gennem de år, hvor HCP Nordic har distribueret og solgt BaleShear i Norden. Men den første model klarede kun rundballer op til 1,2 meter, og det var lidt for lidt til de fleste danskere. Nu har Tanco imidlertid taget udfordringen op og har konstrueret en kraftigere model, der uden problemer håndterer baller med en diameter på op til 1,5 meter. Hos HCP Danmark glæder man sig til at introducere den nye model, som for alvor vil gøre det nemt og hygiejnisk for danske kvægavlere at fodre med rundballer.

Fakta:

Tanco Bale Shear I73 Ballesaks

Max. diameter på balle 1,5 meter

Max. ballelængde 1,3 meter

Max. vægt af balle 1.400 kg

Egenvægt 450 kg

Max. åbning af saks 1,62 meter

Kræver 1 DV hydraulikudtag

Forhandlere – www.hcpetersen.dk