Nordsjællands Maskinforretning A/S er klar med Deutz-Fahr

Det er sjældent, at maskinforretninger skifter ejer. Og at den nye ejer ikke er en branchemand, er vel nærmest uhørt. Ikke desto mindre er det tilfældet i Nordsjælland, hvor den lukkede Axel Kofoeds Maskinforretning er blevet købt af Ole Roed Jakobsen og nu opstår som Nordsjællands Maskinforretning A/S med Deutz-Fahr som traktormærke.

Perfekt timing

Nordsjællands Maskinforretning er i princippet fuldt udbygget allerede fra dag 1 – butik, reservedelslager, serviceværksted, 2 store maskinhaller og masser af udenomsplads. Rammerne er på plads for fremtidig vækst. Siden overtagelsen har der været travlhed med at få ryddet op, malet og flyttet rundt på tingene, så rammernes indhold passer til den fremtidige drift. ”Vi har haft gang i malerspanden, fikset nogle af rummene op, og alle har haft travlt med at få styr på værkstedet og servicebilerne. Der er stadigvæk noget at gøre, men vi er nået langt og er klar til at byde kunderne velkommen lørdag den 13. april.

Direkte adspurgt om, hvordan i alverden man som 50-årig beslutter sig for at blive maskinhandler, er svaret – ”Lejligheden bød sig og den personlige timing var rigtig”. Den nye ejer har som kunde i butikken og personlig ven kendt Axel Kofoed i mange år. ”Jeg har som alle Axels kunder altid fået en rigtig god modtagelse og god service, når jeg kom og besøgte Axel i hans forretning. Det koncept med god service og høj kvalitet vil jeg gerne værne om og bringe med over i min nye forretning, for det er vigtige begreber", siger Ole Roed. Samtidigt tror han fast på forretningens fremtid - ”Der vil altid være behov for fødevareproduktion, græsset skal slås, og sneen ryddes, så der er behov for maskiner, redskaber og god service”:

”Ordentlighed”!

Ole Roed har valgt at sætte 3 værdier i fokus i sin nye virksomhed – service, kvalitet og ordentlighed. Hvor de 2 første værdier er velkendte, springer ordet ”ordentlighed” i øjnene. Nogle vil nok hævde, at ordet er gammeldags, men Ole Roed mener, begrebet ordentlighed er dækkende for meget af det, han står for, og som han ønsker skal være fundamentet for den nye maskinforretning. ”Vi skal opføre os ordentligt, vi skal have orden på vores ting, og vi skal lave ordentlige handler, som begge parter er tilfredse med”. 

 

Traktorer fra Deutz-Fahr

En af betingelserne for at kunne drive en maskinforretning er gode kvalitetsprodukter. Indtil videre kan Nordsjællands Maskinforretning skrive Kverneland, Deutz-Fahr og Tanco på salgsmappen, hvor der også findes flere velkendte navne på have-parkmaskiner. Med Deutz-Fahr får Ole Roed og hans team et komplet traktorprogram fra 39 til 263 hk at arbejde med. Indenfor det seneste år har Deutz-Fahr fabrikkerne fornyet deres traktorprogram væsentligt. Agrotron Serie 5, Serie 6 og Serie 7 er sendt i marken og har givet det hæderkronede mærke et friskt pust af moderne teknologi, suveræn førerkomfort og nytænkende design.

Ole Roed er meget glad for, at han kunne få lov til at repræsentere Deutz-Fahr i Nordsjælland. ”Deutz-Fahr er indbegrebet af kvalitet og driftsikkerhed. Sammen med traktorerne får vi en solid dansk leverandør i HCP Danmark A/S, der fra sit store nordiske fælleslager i Krogager kan servicere os med dag-til-dag leverancer af reservedele og endda servicesupport, hvis vi får brug for det, så kunderne kan føle sig helt trygge, når de køber en Deutz-Fahr.

Case-reservedele i lange baner

Da Ole Roed underskrev slutsedlen på det, der engang var Axel Kofoeds Maskinforretning, fulgte der ”en del” reservedele med i handlen. Det har vist sig at ”utroligt mange” havde været et mere passende ordvalg, for der er hylde op og hylde ned tætpakket med reservedele. Hvor mange aktive reservedelsnumre, der i grunden er, ved Ole Roed ikke helt endnu, men der er rigtigt mange. ”Jeg tror, vi kan levere reserve- og servicedele til stort set alle Case-modeller fra de seneste 30 år”. Han ser det i øvrigt som en spændende udfordring at få det hele systematiseret, så interesserede kunder kan købe stumperne via Internettet.

For yderligere oplysninger kontakt:

Ole Roed Jakobsen på tlf. 30 84 20 01

Thomas Birkballe, HCP, på tlf. 28 77 00 12