Lige nu i Belgien

"Det er godt nok stort hernede!"

Se også Pressemeddelelse 2012-10-15

Sådan siger Claus Ravnsgaard Munk til spørgsmålet om, hvad han synes om at være med til EuroSkills i Belgien. "Og så er det ligesom at være til svendeprøve igen", fortsætter han.

418 deltagere fra 24 lande konkurrerer i 44 forskellige fagområder om, at være den bedste til sit fag i Europa. EuroSkills foregår i Spa-Francorchamps området, som man måske kender fra Formel 1.

Claus Ravnsgaard Munk arbejder til dagligt som landbrugsmaskinmekaniker hos Nordvestjysk Traktorservice i Thy, hvor han også er udlært.

Der er første gang nogensinde, at landbrugsmaskinmekanikerfaget er repræsenteret, ved EuroSkills, - det skyldes at den Europæiske organisation for landbrugsmaskinhandlere CLIMMAR, har indledt et samarbejde med EuroSkills, for derved at promovere uddannelsen til landbrugsmaskinmekaniker, og selvom Danmark ikke officielt deltager i EuroSkills samarbejdet, så har Claus fået lov til at repræsentere Danmark igennem Dansk Maskinhandlerforening, som er med i CLIMMAR-samarbejdet.

CLIMMAR er et europæiske samarbejde mellem i alt 17 europæiske lande. Climmar organisationen blev grundlagt i 1953. Totalt omfatter Climmar ca. 21.900 virksomheder (landbrugsmaskinforretninger), som beskæftiger ca. 206.000 medarbejdere. Sammenlagt omsatte disse virksomheder for ca. 36 mia. Euro i 2010.

Konkurrencen løber over tre dage fra den 4. -6. oktober 2012, hvor deltagerne, 6 unge mekanikere, testes i at fejlfinde, reparere og justere både traktorer, hydraulik, elektriske systemer og maskiner. Man forventer i løbet af disse tre dage mellem 35.000 og 40.000 tilskuer.

Foto: fra venstre Helmut Scheidl, Østrig, Frandk Boulay, Frankrig, Daniel Sissmann, Tyskland, Michel Van Den Loo, Holland Stefan Habegger; Schweiz og Claus Ravnsgaard Munk, Danmark