Hans Holm nyt æresmedlem i Dansk Maskinhandlerforening

Det hører absolut ikke til det ordinære, når Dansk Maskinhandlerforening udnævner et æresmedlem. Derfor kom det også som en stor overraskelse for alle udover de få, der havde taget beslutningen, da maskinhandler Hans Holm, Tinglev, blev udnævnt til den flotte titel.

Det skete på foreningens generalforsamling torsdag 21. november 2013 i Fredericia, og selv for den nyudnævnte var det en overraskelse af de helt store.

- Vi vidste, at han kom, fordi han altid er med til vores generalforsamlinger og er vores valgte revisor, forklarede Jens-Aage Jensen, nuværende formand for foreningen.

Det var også ham, der stod for udnævnelsen foran 95 medlemmer af foreningen plus en række gæster på generalforsamlingen.

 

Et særligt virke

Et æresmedlem af Dansk Maskinhandlerforening kan ifølge foreningens vedtægter kun udnævnes af en enig bestyrelse og gives til en person, der ”i særlig grad har gjort sig fortjent ved at have virket for foreningens eller maskinhandlerbranchens interesser”.

På den baggrund sagde Jens-Aage Jensen blandt andet dette:

- Kære Hans Holm, i de mange år, jeg har kendt dig, har jeg altid sat stor pris på dine fine menneskelige egenskaber.

- Du er altid imødekommende og altid parat til at hjælpe, når man har brug for det.

- Jeg ved også, at mange har nydt godt af din hjælpsomhed. Tak for det.

Formanden understregede også, at Hans Holm altid spreder lys og varme i sit virke.

 

Altid aktiv med gode forslag

Det var ikke kun de menneskelige egenskaber, Hans Holm fik anerkendelse for.

- En anden evne, du besidder, er at være aktiv med gode ideer i flere sammenhænge.

- Nu om stunder først og fremmest på vores generalforsamlinger og ved at ringe til vores direktør, sagde Jens-Aage Jensen.

 

Mange tillidsposter

Hans Holm blev valgt til kredsformand i 1986 og i 1990 blev han valgt ind i forretningsudvalget for Dansk Maskinhandlerforening.

I 1993 valgte kollegaerne i bestyrelsen ham til formand for hele foreningen, og den post havde han frem til 2000.

Som formand for sine kollegaer blev Hans Holm også valgt til bestyrelsen for sammenslutningen af europæiske maskinhandlere, Climmar, hvor han opnåede at blive vicepræsident. Denne post besad han frem til 2005.

I en længere årrække har Hans Holm også været revisor for Dansk Maskinhandlerforening, og det er han for mindst et år endnu efter et genvalg på generalforsamlingen 2013.

Jens-Aage Jensen og Hans Holm ved overrækkelsen af hæderen som æresmedlem, der tilfaldt sidstnævnte efter manges års aktivt virke i Dansk Maskinhandlerforening og Climmar.