Grindsted Landbrugsskole får topmoderne Deutz-Fahr traktorer i undervisningen

Fremover kommer eleverne på Grindsted Landbrugsskole til at lære traktorkørsel bag rattet på en Deutz-Fahr. Landbrugsskolen har nemlig indgået en aftale med HCP Danmark A/S om leasing af 3 Deutz-Fahr traktorer, som skal bruges i forbindelse med undervisning af elever i grundforløbet, så ca. 100 elever vil i løbet af det kommende år arbejde med de grønne traktorer som en del af grundforløbet, når de undervises i blandt andet almindelig traktorkørsel, pløjning, harvning, og såning.

Eleverne har også øvelser i sikkerhed og omgang med maskiner, ligesom de erhverver et sprøjtecertifikat. Som noget specielt skal den ene af traktorerne også anvendes i forbindelse med DM i pløjning, hvor 4 af skolens elever fra grundforløbet deltager i pløjning for hold.

Tidsvarende undervisning kræver moderne teknologi

De 3 traktorer tilhører alle den nye generation Deutz-Fahr traktorer. De lever således op til Grindsted Landbrugsskoles mål om at tilbyde eleverne tidssvarende undervisning, så de står godt rustede til en fremtid i en moderne og effektiv landbrugssektor.

For at sikre en bred traktorforståelse er der valgt traktorer med forskellige transmissionstyper og teknisk udrustning, så skolens elever får mulighed for at stifte bekendtskab med både den enkle og den avancerede traktor og prøve kræfter med moderne traktorteknologi og de mange forskellige traktorstrategier, der er at vælge imellem.

De tre Deutz-Fahr traktorer fordeler sig med 2 stk. Agrotron 5120P på 118 hk og 1 stk. Agrotron 6140.4 TTV på 135 hk.  Alle traktorerne er udstyret med en 4-cylindret motor, som lever op til Tier 4i emissionsnormen uden brug af AdBlue, men ved hjælp af recirkulation af udstødningsgassen og en DOC-katalysator.

Agrotron 5120P har mekanisk transmission med PowerShuttle vendegear, 3-trins PowerShift. Transmissionen har ”Stop & Go” funktion, som betyder at transmissionen går i neutral ved aktivering af bremserne – det er specielt velegnet ved kørsel med frontlæsser, så her får eleverne det nemt. Traktoren har elektronisk lift og mekanisk betjening af hydraulikventiler, så der bliver mulighed for at lære alt om indstilling og brug af traktorerne til markarbejde med forskellige redskabstyper.

Agrotron 6140.4 TTV har trinløs transmission med alle de fordele, det giver, så her kan eleverne opleve fordelene ved trinløs transmission som f.eks. den helt rigtige kombination af hastighed og kraft til alle arbejdsopgaver. På denne traktor er betjening af hydraulikventilerne elektronisk med de muligheder, det giver for indstilling både af flow og tid.

Om Grindsted Landbrugsskole

På Grindsted Landbrugsskole kan man tage hele landbrugsuddannelsen, og der er mulighed for at kombinere en solid faglig uddannelse med et aktivt kostskoleliv, hvor skolens attraktive fritidsfaciliteter sørger for, at ingen keder sig i fritiden.

Skolen har løbende tilpasset sig den hurtige udvikling i landbrugserhvervet og tilbyder derfor sine elever moderne undervisningsfaciliteter og maskiner.

Ved aflevering af traktorerne ses fra venstre studievejleder og tekniklærer Poul Thomsen, tekniklærer Bent Westergaard og distriktschef Egon Sørensen fra HCP Danmark A/S.