Godt nyt for fynske køer – og mælkeproducenter

Grønnemose Maskinforretning og Hindsholm Maskinforretning vil fremover sælge og servicere RMH-fuldfoderblandere – og det er godt nyt for både de fynske køer og deres ejere ifølge de 2 maskinforretninger og importøren HCP Danmark A/S. De højtydende køer har nemlig behov for velblandet foder, og mælkeproducenterne skal være sikre på hurtig kompetent service, hvis uheldet er ude.

RMH produceres i Israel og er et af de absolut førende mærker på markedet. De har et fuldt trailerprogram fra 8 – 45 m3, og de stationære modeller fås i samme størrelser. De senere år har RMH udviklet en hel stribe nye selvkørende fuldfoderblandere. Der fås maskiner fra 11 m3 og helt op til 30 m3 fordelt ud over et vidt spænd af modeller – lige fra en manuelt betjent maskine til en ”fuldautomatisk” maskine med en teknisk udrustning på højde med en moderne traktor.

RMH kan både levere store selvkørende vogne og små, smalle vogne, der kan være på ethvert foderbord.

”Interessen for de selvkørende modeller er stærkt stigende”, siger Niels B. Nielsen fra HCP Danmark A/S og forklarer, at mælkeproducenterne i deres jagt på effektivisering af bedriften har fået øjnene op for mulighederne i at spare tid, optimere ydelsen ved hurtigt at lave mange forskellige blandinger til dyregrupperne og mindske foderspildet. ”Vi har solgt selvkørende modeller til både almindelige producenter med 150 køer og til helt store besætninger med mange hundrede dyr fordelt på flere ejendomme, så der er også modeller til de fynske mælkeproducenter.”Han fremhæver i samme forbindelse, at salget af de avancerede maskiner skal følges op af god lokal service, og derfor er han meget glad for det nye forhandlersamarbejde med Grønnemose og Hindsholm Maskinforretninger. ”Foderblanderne er jo sammen med malkeanlægget de vigtigste maskiner for en mælkeproducent, så de skal bare køre. Faktisk forstår jeg ikke de landmænd, der tør købe et mærke, som ikke har lokal service.”

 

Stort marked på Fyn

Både Grønnemose og Hindsholm Maskinforretning er allerede startet med at besøge de fynske mælkeproducenter og er positivt overraskede over kundernes interesse for at få udskiftet deres gamle vogne med en ny eller endnu større model. De fornemmer helt klart, at der er et stort potentiale for RMH’s anerkendte og velanskrevne produkter, uanset om det handler om stationære-, konvertionelle- eller selvkørende foderblandere. De ser også en mulighed i at opgradere de mange Mullerup-anlæg på Fyn, der ofte med fordel kan udskifte de mange påslag med én stationær blander og så beholde selve hængebanen. Styringerne er udviklet af samme firma, så kommunikationen mellem de 2 enheder er ikke et problem.

 

Stefan D. Møller, Grønnemose Maskinforretning, og Ole Krag Hansen, Hindsholm Maskinforretning er klar til at sælge RMH-vogne på Fyn.


Velkomstrabat på service

Der kører allerede mange RMH-fuldfoderblandere på Fyn. De er solgt af skiftende importører og/eller forhandlere. Dem vil Grønnemose og Hindsholm gerne servicere. ”Vi ved, at mange kører alt for mange år uden at få serviceret deres vogne – og det er synd”, udtaler Stefan Jeppesen og Jens Peder Pedersen, som er værkfører i henholdsvis Grønnemose og Hindsholm Maskinforretning. ”Olieskift, kalibrering af vejebokse og rettidig skift af knivene er med til at forlænge vognenes levetid betydeligt og sikrer korrekt opblanding af foderrationerne”. Af samme årsag tilbyder de 2 forretninger også en ekstraordinær velkomstrabat på serviceeftersyn og knivskift i perioden indtil jul.

 

For yderligere information kontakt da:

Stefan D. Møller, Grønnemose Maskinforretning, tlf.: 20 29 83 33

Ole Krag Hansen, Hindsholm Maskinforretning, tlf.: 40 28 54 72

Niels B. Nielsen, HCP Danmark, tlf.: 51 85 61 38