Deltagerne til lærlinge-DM er fundet

Hvilken maskinforretning har Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling?
Det afgøres, når fire finalister dyster om at vinde titlen.

Finalisterne til dette års DM for landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge er fundet. De er fundet ved en optagelsesprøve med en række tekniske spørgsmål, som har været med til at indsnævre feltet af deltagere.

I år skal Anders E. Pedersen fra TBS Maskinpower, Christian Nellemann fra Egebjerg Smedie, Morten Birk Bech fra Johannes Mertz og Peter Birkedal fra Henry D. Nielsen Maskinforretning dyste om titlen, og de har alle fire til fælles, at de er i færd med at tage uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker.

Det er Erhvervsskolerne Aars, der igen i år danner ramme, når Danmarks bedste lærling skal findes, hvilket sker over to dage, hvor finalisterne skal dyste i sammenlagt fire opgaver på tid, teknisk kunnen og faglig stolthed. Vinderen er den, der sammenlagt scorer flest point i opgaverne.

Ukendte opgaver

- Der bliver tryk på, og de fire kandidater får helt sikkert travlt. I forhold til sidste gang har deltagerne nu kun to timer mod tidligere tre til hver opgave. Vi forsøger med andre ord at presse dem lidt mere, men det er også nogle super dygtige folk, som deltager, så det bliver spændende at følge, fortæller Karsten Poulsen, faglærer på Ervervsskolerne Aars.

De fire opgaver er ukendte for deltagerne helt ind til sidste øjeblik. På den måde har de alle ens vilkår, når startskuddet går.

Bag konkurrencen står Erhvervsskolerne Aars, LandbrugsMedierne, Dansk Metal og Dansk Maskinhandlerforening med Grene som sponsor.

Konkurrencen finder sted 14. og 15. november, og begge konkurrencedage er åben for publikum.

Kilde: Maskinbladet 20141110