75 ÅRS JUBILÆUM HOS INGEMANN LARSEN A/S

Pressemeddelelse

16/2-2010

75 år er gået siden Ingemann Larsen startede som smed i Mollerup. Meget er sket siden, fra landsbysmed til traktorforhandler og importør af moderne landbrugsmaskiner. En udvikling der nok ikke var mange der for 75 år siden havde fantasi til at forestille sig. Ingemann Larsen begyndte d.16 februar 1935, som ene mand, i et værksted på nogle få m3, uden noget som helst, ikke en gang en ambolt, til det der i dag er en fuld moderne virksomhed på over 10000 m3, med moderne værksteder, lager og salgsafdeling, der betjener kunder i hele Danmark.

De gamle dyder om ordholdenhed og solidt håndværk, er stadig nøgleord der holdes højt i hævd i forretningen. I 1957 kom sønnen Niels Kr. med i firmaet og i 1965 fik man så forhandlingen af Fiat traktorer og Claas mejetærskere. Der efter begyndte det at gå stækt. I 1977 kom en anden søn Svend Larsen, med i firmaet, som ved den lejlighed blev omdannet til et aktieselskab. Ved Svends død i 1997 kom Niels Kr. Larsens børn, Karin, Per og Lars med i firmaet og det er de tre, der ved jubilæet, står som ejere.

I 1995 skiftede man fra Claas og Fiat, til at blive fuldlegned New Holland forhandler, med traktorer, mejetærskere, entreprenør maskiner og finsnittere på programmet. I 1998 blev Ingemann Larsen importør til Danmark, af det kendte Srautmann program fra Tyskland. Det indbefatter hele Strautmanns vognprogram med opsamlervogne, frakørselsvogne, staldgødningsspredere og fuldfoderblandere. Også et stort program af store tip vogne er på programmet, de markedsføres under navnet Mors-Ø vogne og er kendt som kvalitets vogne til en rimelig pris. Også dumpervogne og maskintrailere er på programmet, Mors - Ø dumperline programmet er blandt professionelle brugere kendt som vogne der bare holder.

Den personlige kontakt er et hjørnesten i firmaet Ingemann Larsen A/S , der udstiller på Agromek og mange dyrskuer, derved skabes mange kontakter og man får en snak med kunderne om produkterne og også om hvad ønsker man har til fremtidige produkter. Ved jubilæer er lejligheden jo til at se tilbage, kikke på historien og fundere lidt over den, men også i høj grad at se frem. Hos Ingemann Larsen A/S ser man frem og er klar til de udfordringer som fremtiden bringer. I en tid hvor landbrugets situation for mange er en udfordring, ser firmaet Ingemann Larsen A/S det også som en udfordring at tilpasse os kundernes ønsker og behov, for service og salg af produkter, der passer ind i fremtidens måde at drive landbrug på.