Legat til Agrotek lærling for andet år i træk

Legat til Agrotek lærling for andet år i træk

Esben Nikolaj Duus Nedergaard fra Agrotek A/S modtog forleden omgivet af forældre og kollegaer Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Det var dermed andet år i træk, at en lærling fra Agrotek modtog legatet. Det var dog ikke nogen overraskelse at Dansk Maskinhandlerforening dukkede op, da det allerede var blevet offentliggjort ved firmaets åbent hus, at han var udvalgt til at modtage legatet, hvilket han var enormt stolt af.   

I sin tale til Esben siger medejer af Agrotek Niels Vestergaard: ”Da du kom til os Esben, så vi nogle muligheder i dig, som du til fulde har indfriet. Du er fagligt dygtig og meget engageret i dit arbejde. Holdånd og kampgejst er det der kendetegner dig, og du har altid et smil på læben. Du er også altid klar til at yde en ekstra indsats, også efter fyraften. Derudover er du vellidt blandt kollegaer og ledelse, og vi er utrolig glade for, at du har valgt at fortsætte hos os efter din lærlingetid.”

Lærepladsen var værd at vente på

Esben er vokset op på et mindre landbrug og har derfor altid været glad for traktorer. ”Jeg har altid været interesseret i at finde ud af, hvordan det hele fungerede inde i traktoren, og når mekanikeren kom ud til min far for at reparere noget, fulgte jeg altid godt med,” siger Esben og fortsætter: ”Det var dog først da en af mine kammerater startede i lære som landbrugsmaskinmekaniker, at jeg tænkte, at det skulle jeg da også. Derfor startede jeg på grundforløbet på Erhvervsskolerne Aars efter 10. klasse. Det viste sig dog at være noget vanskeligt at få en læreplads, og jeg endte i skolepraktik i en periode. Jeg var dog så heldig, at jeg blev sendt her til Agrotek i praktik i en måned. Jeg var lykkelig, da Niels kom og spurgte, om jeg ikke ville blive. Jeg tror jeg sagde – er det rigtigt?” smiler Esben.

”Det var en nem beslutning at lave en uddannelseskontrakt med Esben, da han havde været her i praktik. Der sidder et godt hoved på ham, og så passer han bare godt ind. Det var vigtigt for os, at han havde kemi med de andre. Vi kan ikke bruge en dygtig mand, som ikke kan indgå i flokken - men det kunne Esben, og så har han også en god rygsæk med hjemmefra,” siger Niels Vestergaard.

Er allerede et kæmpe aktiv for Agrotek

”Agrotek er en virkelig god læreplads. Som lærling får man lov til at være med til at løse de store komplekse opgaver, hvilket man virkelig lærer noget af. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med en motor eller en transmission, så ved man ligesom, hvad man skal lave. Jeg kan rigtig godt lide at begrave mig i nogle store projekter,” smiler Esben.

”Esben er et stort aktiv for vores virksomhed,” siger Niels Vestergaard og fortsætter: ”Han er allerede med til at tegne værkstedet. Han er bare toppen af poppen og ekspert på sit område, og han har den struktur, der skal til for at løse de helt store opgaver. Derfor tør vi også allerede nu give Esben det store ansvar, det er at være med til at uddanne de næste talenter her i virksomheden, da han ofte underviser vores nuværende lærlinge.”  

Privat er Esben lige flyttet hjemmefra og bor sammen med nogle venner, men arbejdsmæssigt er der ikke planer om ændringer lige foreløbig. ”Jeg er virkelig glad for, at jeg kunne blive her, efter jeg var udlært, og håber jeg kan blive her i lang tid og dygtiggøre mig yderligere,” slutter den 22-årige nyuddannede landbrugsmaskinmekaniker med et smil.

Fra venstre ses direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen, legatmodtager Esben Nikolaj Duus Nedergaard og medindehaver hos Agrotek A/S Niels Vestergaard.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 5 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får - ud over æren og et diplom - 5.000,- skattefrie kroner. For yderligere information kan direktør Klaus Nissen træffes på tlf.
2029 5971.

 

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.