3 dage før mesterskab: »I den her branche udvikler man sig konstant«

Malthe Thomsen har altid interesseret sig for maskiner og mekanik. For ham tæller det meget, at teknologierne er i konstant udvikling.

 

»Jeg har jo altid, lige fra jeg var barn, skilt ting ad for at se, hvordan de fungerer. Jeg er glad for at makke med teknik«.

Sådan lyder det fra 21-årige Malthe Thomsen, som, når disse linjer offentliggøres, netop har overstået sin svendeprøve, som foregik tidligere i sidste uge. Han er også allerede blevet fastansat på sin læreplads, Brdr. Thorsen Maskincenter i Nimtofte.

Han er én af fire finalister, der i næste uge skal dyste om titlen, når DBL-finalen afholdes 11. og 12. november på HEG i Aars.

Malthe Thomsen er vokset op på Mols, nærmere bestemt Tved på et nedlagt landbrug.

»Mine interesser har altid været relateret til landbrug, især maskinerne og teknikken. Jeg tænkte også en overgang på at blive automekaniker, men landbrugsdelen trak mest, da det er en uddannelse, hvor man kommer omkring meget forskelligt«, siger Malthe Thomsen, der tilføjer, at det er en god uddannelse, der byder på mange muligheder.

»Man kan sige, at det er mange uddannelser samlet i én. Og så tiltrækker det mig, at der hele tiden kommer nye ting til inden for både teknikken og elektronikken. Det gør, at man også selv udvikler sig hele tiden. Der er aldrig to dage, der er ens«, siger Malthe Thomsen.

Foreløbig passer det fint med hans planer, at han er blevet fastansat på lærepladsen i Nimtofte.

»Jeg er rigtig glad for at være der og kan sagtens se mig selv dér i lang tid. Men det kan da godt være, at jeg en dag gerne vil til udlandet, gerne på et værksted i Australien eller New Zealand«, siger han.

Men foreløbig gælder det dysten i Danmarks Bedste Lærling, hvor Malthe Thomsen er fortrøstningsfuld.

»Jeg er nok sådan en slags allrounder. Jeg synes, det er spændende det hele. Men selvfølgelig kan elektronikken godt være udfordrende«, siger Malthe Thomsen.

Afdelingsleder: »En fantastisk ambassadør«

»Malthe har så at sige hele pakken. Han er meget vellidt, og det gælder både blandt kolleger og kunder. Han er en fantastisk ambassadør for firmaet«.

Sådan lyder det fra afdelingsleder hos Brdr. Thorsen Maskincenter i Nimtofte, Lars Juul, der af mange gode grunde også har fastansat Malthe Thomsen efter læretiden.

»Han har den rette udstråling og har stor omtanke for kunden, så kunden får den bedste og mest fornuftige behandling, også økonomisk«, tilføjer Lars Juul.

Fakta: Malthe Thomsen

  • 21 år gammel.
  • Opvokset ved Tved på Mols.
  • I lære hos Brdr. Thorsen Maskincenter i Nimtofte.
  • Færdiguddannet i januar næste år.