Ungdommen hyldet i historiske rammer

Når man træder ind ad døren hos A.P. Jørgensen i Ribe, bliver man mødt af billeder fra virksomhedens lange historie. Det er dog fremtiden Dansk Maskinhandlerforening er kommet for at hylde. Vi skal nemlig overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker Jacob Skade Andersen.

Gaveregn i Hjallerup Maskinforretning

Anledningen til Dansk Maskinhandlerforenings besøg hos Hjallerup Maskinforretning var, at virksomhe-den på foreningens generalforsamling i 2019 blev tildelt prisen som årets lærested. Hjallerup Maskinforretning var dog ikke til stede til at modtage prisen, så nu skulle den endelig overrækkes officielt.

Tidligere DBL-Entreprenør deltager får jubilæumslegat

”Det glæder alle i JMM Group, når vores unge mennesker bliver påskønnet for deres flid og deres evner,” siger aftersaleschef hos Johs. Møllers Maskiner A/S Henry Iversen og fortsætter: ” Vi fik dig hertil, da du var 3 år inde i din læretid. Uddannelsen har du taget som EUX og sluttet af med et 12-tal i din svendeprøve - flottere kan det vist ikke blive.

Per opfinder får jubilæumslegat

”Du er meget alsidig og udfører enhver opgave med flid og dygtighed. På det menneskelig plan er du me-get positiv og har et utrolig godt humør, og så er du god til at samarbejde og til at lære fra dig. Du er ikke typen der holder fri, og du har altid gang i et eller andet projekt,” var nogle af de flotte ord Per Christian Christensen

Flot karakterblad giver jubilæumslegat

”Hvis Emil havde vidst, at han skulle være i centrum i dag, så tror jeg ikke han var mødt op,” siger medejer af Brørup Traktor og Maskincenter Svend Aage Jensen, da Dansk Maskinhandlerforening træder ind ad døren.

Sindig thybo med store oplevelser i bagagen får jubilæumslegat

”For noget tid siden var jeg til en svendeprøve”, starter værkfører hos J. Hundahl John Christensen sin anekdote og fortsætter: ”For jer der ikke har prøvet det, så foregår det sådan, at når eleverne er færdige med opgaven, så går de ind og får deres karakter, og så kommer de ud, og de fleste af dem jubler - heldigvis.

Legatoverrækkelse i festlige rammer

Fredag var Dansk Maskinhandlerforening forbi PN Maskiner i Troldkær mellem Kolding og Jels for at over-række foreningens jubilæumslegat til Rasmus Bohlbro Skou. Og rammerne var i den grad sat, da man også afviklede åbent hus i forretningen med et forventet besøgstal på ca. 1200.

Nytårsudtalelse fra formanden

Efter et af de vådeste år i mands minde er vi nu, efter at rådhusklokkerne har ringet, trådt ind i et nyt årti. Jeg ser tilbage på 2019 som et år, der bød på mange begivenheder og udfordringer - og frem mod et 2020, som sikkert ikke bliver mindre begivenhedsrigt og udfordrende for dansk landbrug og de danske maskinhandlere

Han kan kalde sig Danmarks bedste lærling

I weekenden vandt Daniel Højbjerg Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker. Maskinforretningen Johannes Mertz A/S i Maribo har Danmarks bedste lærling indenfor landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen. Fredag og lørdag 1.-2. november løb det syvende danmarksmesterskab for lærlinge af stablen på Erhvervsskolerne Aars.

De skal dyste om at blive Danmarks bedste lærling

Fire dygtige finalister dyster 1.-2. nov. om at blive Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling.

Jens-Aage Jensen sælger sin forretning men forbliver formand i DM

WEKO Equity, som ejes af lensgreve Bendt Wedell og Christian Dybdal Christensen, køber firmaet Powtec A/S, der sælger og servicerer nye og brugte vandings- og kartoffelhåndteringsmaskiner. De forhandler bl.a. mærket AVR. Dermed kan Powtec forstærke den allerede positive vækst til fordel for kartoffelavlere landet rundt.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3. Messedatoerne for flere internationale messer ændrer sig, og det har forstærket behovet for at finde en ny termin for at fastholde Agromek som en international messe.

Talent og hårdt arbejde udløser legat

Når man ser Mathias karakterblad, kan man ikke undgå at blive imponeret, da det stort set kun indeholder 12-taller – og enkelte 10-taller. På spørgsmålet om hvordan han gør det, siger han med et smil: ”Når man nu tager helt til Aars for at gå i skole, kan man jo ligeså godt gøre noget ud af det.

Nu skal der findes nye stjernemekanikere

Danske landbrugsmaskinmekanikere har stolte traditioner, når de dyster til EM og VM for unge mekanikere. Nu skal der findes et nyt finalefelt til det danske mesterskab, DBL 2019.

"Mor, jeg bliver altså heroppe, for det er bare sjovere"

Sådan siger 18-årige Annika Van Peet om det at bo på skolehjem på Erhvervsskolerne Aars, hvor hun til dagligt er ved at uddanne sig til ernæringsassistent. Fra 1. august 2019 får endnu flere elever landet over muligheden for at rykke teltpælene op hos mor og far og få samme fede skolehjemsoplevelse som Annika.

Rapport giver forbedret viden om tunge køretøjers påvirkning af vej

Ny rapport undersøger og sammenligner tunge køretøjers påvirkning af små kommuneveje. Baggrunden for den er manglende viden om landbrugsmaskiners påvirkning af veje, hvilket har medført en låst politisk situation ift. modernisering af reglerne for landbrugsmaskiner.

Berejst lærling får jubilæumslegat

Landbrugsmaskinmekaniker Jesper Bach Nielsen fra SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S har både væ-ret i Afrika og Australien og arbejde med sit fag, og nu har han også modtaget Dansk Maskinhandlerfor-enings Jubilæumslegat.

Ærgerligt mange rammes af nye regler for varebiler

1. juli træder nye regler i kraft vedrørende varebiler. De nye regler betyder, at hvis du har en varebil du bruger til erhverv, så skal du registrere ved Motorstyrelsen, om du bruger den til firmakørsel eller om du transporterer gods for fremmed regning.

En virksomhedspraktik endte med et fast job og et jubilæumslegat

- Tak for den tid du har været her – du bliver her selvfølgelig mange år endnu. Du har gjort det rigtig godt. Du har været sindssyg nysgerrig på alt, hvad du har givet dig i kast med – det har vi også drillet dig lidt med engang imellem. Men det er jo den nysgerrighed, som har gjort, at du er blevet så god, som du er.

Nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere

Torsdag den 7. februar og fredag den 8. februar 2019 var 7lan0316 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 13 elever bestod med flot resultat.

Uddeling af jubilæumslegat

Nicolaj blev første modtager af fordoblet jubilæumslegat I forbindelse med Dansk Maskinhandlerforenings 100 års jubilæum i november vedtog generalforsamlin-gen, at Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat fremover skulle være på 10.000 kr. i forhold til de 5.000 kr., der er tildelt tidligere legatmodtagere.

Erfa-dage på Erhvervsskolerne Aars

I slutningen af oktober var tidligere deltagere fra DM lederuddannelsen og DM Sælgeruddannelsen inviteret til erfa-dage på Erhvervsskolerne Aars. Idéen om at afholde erfa-dage havde sit udspring i et ønske fra tidligere kursister om at mødes igen om et fagligt indhold, når det lærte fra uddannelserne var prøvet af i praksis hjemme i virksomheden.

Nytårsudtalelse fra formanden

BREXIT og tørkens eftervirkninger bliver udfordringerne i 2019 Dansk Maskinhandlerforening har haft et godt 2018 med bl.a. økonomisk fremgang hos medlemmerne og en stigning i ansættelse af lærlinge og elever. Udfordringerne i 2019 kommer udefra i form af påvirkninger fra BREXIT og eftervirkninger på landbruget fra sommerens tørke.

17 DM ledere har gennemført lederuddannelsen

I perioden fra ultimo september til medio december 2018 har 17 ledere fra Dansk Maskinhandlerforenings medlemsvirksomheder gennemført den grundlæggende lederuddannelse på Erhvervsskolerne Aars.

"Indoktrineret" lærling får jubilæumslegat

Lasse Underbjerg-Hansen er født ind i maskinhandlerbranchen. Da han kommer fra et hjem, som sælger Fendt og har været i lære hos Brdr. Holst Sørensen A/S, som forhandler Case IH, var der masser af godmodige drillerier omkring mærke, da Lasse for nylig modtog Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Da Lasse var barn, kunne han ikke sige grøn – det var bare ”fendt farve”. Under medindehaver Lars Andersens tale til ham fik han da også, under masser af store smil og grin fra de tidligere kollegaer, en Case IH modeltraktor for at minde ham om, at der findes andet end grønne traktorer.

Legat til Agrotek lærling for andet år i træk

Esben Nikolaj Duus Nedergaard fra Agrotek A/S modtog forleden omgivet af forældre og kollegaer Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Det var dermed andet år i træk, at en lærling fra Agrotek modtog legatet. ”Esben er et stort aktiv for vores virksomhed,” siger Niels Vestergaard og fortsætter: ”Han er allerede med til at tegne værkstedet. Han er bare toppen af poppen og ekspert på sit område, og han har den struktur, der skal til for at løse de helt store opgaver. Derfor tør vi også allerede nu give Esben det store ansvar, det er at være med til at uddanne de næste talenter her i virksomheden, da han ofte underviser vores nuværende lærlinge.”

Legat til ekspertklasse lærling

Landbrugsmaskinmekaniker Daniel Høll Pedersen, Dansk Maskincenter Jelling, blev tirsdag formiddag overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat i selskab med sine kollegaer. ”Kære Daniel. Du har gennem hele din uddannelse vist stor flid og engagement omkring dit arbejde. Du har altid sat en ære i at udføre dit arbejde perfekt, og du står ikke tilbage, når der skal ydes en ekstra indsats. På det personlige plan er du positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Du tænker altid positivt om andre, og derfor er du vellidt blandt dine kollegaer. Derudover har du gennemført sidste del af din uddannelse i en ekspert klasse og sluttet af med et flot 10 tal i din svendeprøve”.

Viljestærk og passioneret Massey Ferguson ”nørd” får jubilæumslegat

Der var masser af rosende ord til landbrugsmaskinmekaniker Christian Moth Postborg fra Støvring Maskinfor-retning A/S, da han under morgenkaffen blev overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”Egentlig ville jeg være elektriker, da jeg var mindre, men så kom jeg i kontakt med ham, der lejede vores jord, der hvor vi bor. Jeg begyndte at komme hos ham og skrue lidt i Massey Ferguson og hjælpe ham med andre ting – og så var jeg vist solgt,” siger Christian. ”Jeg købte min første MF traktor for mine konfirmationspenge og reparerede den og solgte den videre med fortjeneste,” fortsætter han.

Jubilæumslegat til kontorassistent

Mik er udvalgt til at modtage legatet på baggrund af en virkelig flot indstilling fra indehaverne af virksomheden Louise og Gregers Hastrup. I indstillingen står blandt andet: ”Mik har både på det faglige og personlige plan bidraget til en udviklende og inspirerende hverdag i virksomheden. Han er meget ansvarsbevidst, firmaets mand og en utrolig loyal og god kollega. Mik er en elev, som man som virksomhed kun er så heldig at opleve én gang i livet.”

VM-bronze i ørknen torsdag – hjemme og lave service på Valtra mandag

Hverdagen hos Grundvad Maskinhandel er vendt tilbage for en af verdens bedste landbrugsmekanikere – og det er slet ikke så tosset.

Søren til VM - opgaverne har overrasket

Søren Døssing dyster lige nu mod 14 andre deltagere i World Skills i Abu Dhabi. Vinderen kan kalde sig verdens bedste mekaniker.

Tysk koncern køber Fendt-delen af TBS Maskinpower

Den tyske koncern Raiffeisen Waren GmbH har købt ”den grønne del” af TBS Maskinpower og går aktivt ind i den danske maskinhandlerbranche. Målet er at drive maskinhandel, udvikle et topprofessionelt FENDT-kompetencecenter og samtidigt høste erfaring om markedet.

Læsernes Traktor er tilbage – har du traktoren til den?

Traktormagasinet TraktorTech kørte igennem flere år det succesfyldte traktorprojekt Læsernes Traktor, hvor vi som samarbejdspartner trak en stor del af læsset med at få færdiggjort traktoren i fællesskab med et stort antal sponsorer fra vores verden. Nu er vi med igen i projektet, der hedder Læsernes Traktor 2.0. TraktorTech søger i øjeblikket en traktor til projektet. De søger en godt brugt traktor, som dermed får nyt liv.

Lærlinge som har bestået svendeprøven

Se listen med nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere og landbrugssmede.

Hele to jubilæumslegater uddelt i samme maskinforretning

Forleden fik Søllested Maskinforretning hele to legatmodtagere, da både Morten Enok Hansen og Daniel John Morén-Rees fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”De gør det bare godt de unge men-nesker”, siger direktør i Søllested Maskinforretning Torben Jensen og fortsætter: ”Det har høj prioritet hos os at uddanne de unge, da det giver rigtig meget til forretningen.

Endnu et hold landbrugsmaskinmekanikere udlært

Torsdag den 15. juni og fredag den 16. juni 2017 var 7lanE214 - Landbrugsmaskinmekanikere, Eksperthold til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 16 elever bestod med flot resultat.

Eventyrlysten landbrugsmaskinmekaniker modtager jubilæumslegat

Forleden fik den 21 årige landbrugsmaskinmekaniker Simon Asholm Nielsen fra Ringe Maskinforretning A/S overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. I indstillingen fra direktør Hanne Korsdal Andersen står der blandt andet: ”Simon er en ener både i forhold til hans væsen, hans ihærdighed og hans dygtighed. Selvom han er nyudlært, arbejder han allerede på højde med sine kollegaer. Simon er en af de allerbedste lærlinge, vi nogensinde har haft.”

Nyt hold landbrugsmaskinmekanikere har bestået svendeprøven

Tirsdag den 23. maj og onsdag den 24. maj var 7lan0414 - landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 15 elever bestod med flot resultat.

Landbrugsmaskinmekanikere som har bestået svendeprøven

Den 19. april 2017 bestod 13 landbrugsmaskinmekanikerlærlinge deres svendeprøve på Erhvervsskolerne Aars.

Ny leder til entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen

Den 1. marts 2017 tiltrådte Lars Bagger Hansen som ny uddannelseschef for entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen på Erhvervsskolerne Aars.

Legatmodtager på vej til VM

”Du har bevist, at du er dygtig til dit fag, og at du er stolt af det. Du har stillet op i Danmarks Bedste lærling og kom i mål med en flot 2. plads, og du har flotte karakterer – blandt andet et 10-tal fra svendeprøven. Det un-derstregede for os, at du var oplagt til at modtage legatet. Jeg har efterfølgende hørt, at du stiller op til World Skills i oktober, og det er virkelig godt gået.”

Fokus på kundens behov giver jubilæumslegat

”Daniel, du er kommet igennem uddannelsen med nogle flotte karakterer – blandt andet et 12-tal til din sven-deprøve, men det er ikke nok. Lige så vigtigt er det, at du har interessen for faget og kan sætte dig ind i kun-dens behov - især på en travl dag med nedbrud. Det er en egenskab, der er efterspurgt. Du har fået en uddan-nelse i en branche, som gennemgår en rivende udvikling. Men ved at have lært om motorer, hydraulik og el, har du fået en lærdom, du kan bygge videre på, og dermed er du sikret en spændene fremtid."

Målrettet 21-årig modtager Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat

”Jeg synes, det er super fedt at køre ud og servicere kunderne. Selv de lange dage flyver bare afsted, når man er ude at køre, og man får et kæmpe boost, hver gang man har repareret noget på stedet og dermed har fået landmanden ud og køre igen, så det er lidt en drøm, der er gået i opfyldelse, at jeg efter min læretid er fastan-sat til primært at køre ud og servicere mejetærskere,” siger den 21-årige nyuddannede landbrugsmaskinme-kaniker.

Passion for at skrue i traktorer belønnet med jubilæumslegat

. I indstillingen til Dansk Maskinhandlerforening skriver medejer af Agrotek Niels Vestergaard: ”Magnus har været en fantastisk og unik elev – vi plejer at sige, at han er uden for kategori. Det gælder både hans faglige kompetencer, men også hans menneskelige egenskaber, der virkelig gør en forskel i hverdagen.”

Rumænsk lærling fra Skanderborg Maskinforretning A/S hædres med legat

Iulian Scripcariu blev 2. februar 2017 hædret med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat på 5.000 kr. Det var bestyrelsesformand hos Dansk Maskinhandlerforening Jens Aage Jensen, der overrakte legatet. ”Det er altid dejlig at komme på besøg i en medlemsforretning, hvor der er styr på tingene. Ikke mindst når det drejer om uddannelse af vores lærlinge."

Kvindelig handelsassistent får Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat

Det var en noget overrasket ung kvinde, der 31. januar 2017 pludselig blev centrum for alles opmærksomhed under en uformel sammenkomst hos Støvring Maskinforretning. Da HR chef Alice Maria Bøcker rejser sig og siger: ”Kære Louise” er Louises kommentar: ”Det var da ikke mig det skulle handle om!”.

Det første af 10 jubilæumslegater fra Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddelt

Michael Mandau Schmidt blev den første modtager, da bestyrelsesformand Jens Aage Jensen på vegne af Dansk Maskinhandlerforening den 30. januar uddelte det første af årets jubilæumslegater. Det foregik ved en lille uformel sammenkomst hos Herborg Smede & Maskinforretning A/S i Farre, hvor Michael er udlært og efterfølgende fastansat.

Hans Holm vender tilbage til Kubota i det sønderjyske

En sønderjysk veteran inden for maskinbranchen bliver nu forhandler af hele den japanske maskingigant Kubotas program for groundcare-maskiner.

Nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere

Fredag den 16. december 2016 var 7lan0114 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle bestod med flot resultat.

Nytårskur hos FMR Maskiner på Falster

Det er ikke Dronningen, der inviterer til Nytårskur på Falster, og det er heller ikke en ny slankekur, der bliver lanceret, når der er Nytårskur på Falster d. 16. januar. Det er derimod FMR Maskiner, der inviterer interesserede til et kig ind i landbrugserhvervet anno 2017 og naturligvis også kransekage og champagne.

EM-Guld til dansk 'Traktor'-lærling

Den 23-årige landbrugsmaskinmekaniker, Anders Ebbekær Pedersen fra Brørup, vandt i weekenden EM guld ved Euroskills. Det er aldrig sket før for en dansk lærling./20161207

Meget positiv stemning på Agromek

Det har på alle måder været en rigtig god oplevelse. Det er den melding jeg hører blandt udstillerne, for der har været en meget positiv stemning og stor tilfredshed med forløbet af messen, siger Agromeks formand, administrerende direktør Sten Andersen, Dan Egtved A/S./20161205

Mekanikere til de store Maskiner hyres til andre brancher

Inden for entreprenørbranchen mangler der faglærte medarbejdere, og derfor skal to arbejdende stande på Agromek medvirke til at flere får lyst til at blive mekanikere./20161125

Ny direktør hos Maskincenter Felsted A/S

René Krogh er fra d. 01. november 2016 udnævnt til ny direktør hos Maskincenter Felsted A/S./20161102

Direktør på Erhvervsskolerne Aars stopper den 31. januar 2017

Efter 18½ år som direktør for Erhvervsskolerne Aars, har direktør Helene Reffstrup Møller meddelt skolens bestyrelse, at hun ønsker at opsige sin stilling til fratrædelse den 31. januar 2017 for at gå på pension./20161005

Brørup Traktor- & Maskincenter køber Ole Jakobsen Maskinforretning i Ølgod

Brørup Traktor- & Maskincenter er Deutz-Fahr forhandler. Det samme er Ole Jakobsen Maskinforretning, så med købet får BTMC et stort område at arbejde i, hvilket ifølge Svend Aage Jensen, der sammen med Kurt Eg ejer BTMC, er nødvendigt for at få det salgs- og servicevolumen, det kræver hele tiden at uddanne servicespecialister og investere i dyrt testudstyr. /20160906

Deutz-Fahr Serie 9 på demotur i Danmark

Der er ikke mange, der har set den i aktion endnu, men den er derude i det danske landbrugsland, den nye Deutz-Fahr Serie 9 med sit spektakulære design og 340 hk. Senest er den set i Sønderjylland, hvor den blev testet med en 5-meter HEVA 9-tands grubber med udstyr til raps-såning. En tung arbejdsopgave i stærkt leret jord som ovenikøbet er kuperet./20160906

Landbrugsmaskinmekanikere som har bestået svendeprøven

Fredag den 16. september 2016 var 7lan0713 Landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 14 bestod med flot resultat./20160926

BREXIT giver billige traktorer i Danmark!

I kølvandet på BREXIT faldt pundet dramatisk med op mod 20 % mod euroen. Det gav store dønninger på import/eksport-fronten og førte bl.a. til, at nogle Deutz-Fahr traktorer bestemt til det engelske marked strandede i Tyskland./20160912

Brørup Traktor- & Maskincenter vil sælge italienske vandingsmaskiner, pumper og kanoner til danske landmænd og gartnere

Brørup Traktor- & Maskincenter føjer endnu et produkt til deres sortiment med direkte import af Idrofoglia vandingsmaskiner fra Italien. Idrofoglia er en af de førende producenter af vandingsudstyr i Italien og er frem for alt kendt for deres bundsolide og driftssikre maskiner./20160707

Claas udvider med over 30 procent på Agromek

Til trods for at Claas og forhandlerne i år har endnu flere lokale aktiviteter med demonstrationer med både traktorer, mejetærsker og senere også en ny presser samt deltagelse i en håndfuld dyrskuer, får det ikke Michael Husfeldt til at drosle ned på deltagelsen på Agromek. Tværtimod./20160705

Ny dansk-amerikaner med mange muligheder

Netop nu prøvekøres en helt ny maskine i Danmark. Navnet er I-Grind, og maskinens primære funktion er at neddele – halm, roer, majs, dybstrøelse ……….ALT/20160704

15 nye landbrugsmaskinmekanikere udlært

Tirsdag den 31. maj 2016 var 7lan0413 Landbrugsmaskinmekanikere til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor alle 15 lærlinge bestod med flot resultat./20160615

Lemken øger sin Agromek-stand

Når Agromek åbner i slutningen af november, vil der være en del udstillere, som kan præsentere en endnu større stand end på den seneste Agromek i 2014. Det gælder blandt andre den tyske producent af maskiner og redskaber til markbruget, Lemken, som har øget sit udstillingsareal med over 60 procent til 475 kvadratmeter./20160614

Veterantræf 2016 i Brørup den 2. og 3. juli

I weekenden den 2. og 3. juli afholder Dansk Veteran Traktor Klub det årlige veterantræf på markedspladsen i Brørup. Årets tema er Ferguson før 1957 for i år har flere markante Ferguson-modeller rund fødselsdag: Ferguson Brown fylder 80 år. Den lille grå runder de 70 år og Ferguson 35 - Guldfugl bliver 60 år./20160621

Har du et godt billede af en gammel Zetor?

Zetor fejrer sin runde fødselsdag – 70 år – med en fotokonkurrence og opfordrer alle kunder i hele verden til at dele deres gode billeder og historier med andre interesserede. Som tak for hjælpen udlover Zetor mange gode præmier, og at billederne/historierne vil blive vist på den dedikerede hjemmeside til fælles glæde for alle Zetor-entusiaster verden over./20160509

Nye MultiOne-minilæssere med førersædet bag på maskinen

MultiOne er stort set lige blevet færdige med en gennemgribende modernisering og forbedring af deres velkendte knækstyrede minilæsser med teleskoparm. Nu overrasker de markedet ved at lancere en SD-model, hvor chaufføren får en helt ny position. På SD-modellerne sidder chaufføren nemlig bagerst ”ovenpå” motoren modsat de traditionelle knækstyrede modeller, hvor chaufføren sidder på den forreste halvdel./20160511

28 nye Landbrugsmaskinmekanikere udlært i april

28 nye Landbrugsmaskinmekanikere udlært

”Hestepære-støvsuger” til minilæsseren

”Hestepære-støvsuger” til minilæsseren

Alle køer har ret til perfekt græsensilage – det kræver godt stakarbejde

Alle køer har ret til perfekt græsensilage – det kræver godt stakarbejde

God fidus at give elever uddannelsesaftaler – allerede inden deres grundforløb

God fidus at give elever uddannelsesaftaler – allerede inden deres grundforløb

10 nye landsbrugsmaskinmekanikere udlært

10 nye landsbrugsmaskinmekanikere udlært

MAXIMUS og TYTAN tromler markerne flade

MAXIMUS og TYTAN tromler markerne flade

DM-Jubilæumslegater 2015

Her har du mulighed for at læse alle uddelte DM-jubilæumslegater, uddelt I perioden dec. 2015 til feb. 2016/20151223

Et uventet jobskifte

Et uventet jobskifte

New Holland kommer igen på Agromek

New Holland kommer igen på Agromek

TBS Maskinpower inviterer til åbent hus i Toftlund 26. og 27. februar

TBS Maskinpower inviterer til åbent hus i Toftlund 26. og 27. februar

Brovig tiltrækker jubilæumslegater

Landbrugsmaskinmekaniker Thomas Paulsen fra Brovig Maskiner var virkelig overrasket, da han fik æren og en check på 5.000 skattefrie kroner fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsfond./20160215

Maskiner slår malkekøer og planteavl

Jesper Vestergaard Bonde kommer fra et stort kvægbrug, men ville hellere være landbrugsmaskinmekaniker. Med det valg har han scoret et jubilæumslegat på 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening og udsigt til en karriere hos Maskincentrum A/S i Aulum /20160209

Fra legatmodtager til selvstændig

Fra jubilæumslegat til selvstændig Skudsmålet kan næppe blive bedre end det, Martin Brandbyge Teilmann har fået både fra Horsens Maskiner og Erhvervsskolerne i Aars. Derfor var det velfortjent hæder toppet op med 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat, han høstede ved en markering hos Horsens Maskiner/20160202

To jubilæumslegater hos samme maskinhandler

Rasmus Lundbye og Holger Kofoed fik hver et jubilæumslegat med tilhørende 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening ved en markering hos PN Maskiner i Troldkær/20160118

Kan godt lide beskidte fingre

Roser uden torne blev uddelt, da Christoffer Clausen Hviid pludselige var midtpunk-tet ved uddeling af en legatportion fra Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumsle-gat hos Flemløse Maskinforretning/20151223

Vellidt og hjælpsom kollega får legat

Jacob Michelsen blev meget overrasket, da han uden på forhånd at vide det pludse-lig stod som modtager af et jubilæumslegat med tilhørende 5.000 kroner fra Dansk Maskinhandlerforening/20151218

Skiftende udfordringer giver gode dage

Skiftende udfordringer giver gode dage

Vilje og evne belønnet med 5.000 kroner

Bjarne Brix Kristensen var lutter overraskelse, da han pludselig var centrum for alles opmærksomhed fredag 11. december 2015, fordi han som en dygtig og vellidt kolle-ga fik det prestigefyldte jubilæumslegat fra Dansk Maskinhandlerforening / 20151214

Effektivt Landbrug: Agritechnica er vel overstået

Effektivt Landbrug: Agritechnica er vel overstået

Vi er dem andre tør tro på

I 2014 havde tre ud af fire selskabsejede maskinforretninger overskud, og med Sel-mer Gruppen A/S’ køb af to store maskinforretninger med i alt ni udsalgssteder illu-streres det, at vores branche som helhed er på rette spor, fastslog Jens-Aage Jen-sen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på generalforsamlingen 19. novem-ber

Hæder til lærestedet for DBL 2015

Forudsætningen for at blive en dygtig landbrugsmaskinmekaniker er en maskinhandler, som formår at uddanne sine lærlinge, påpegede Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på generalforsamlingen 19. november

Formand Jens-Aage Jensen har 25 års jubilæum

Formand Jens-Aage Jensen har 25 års jubilæum

Hvor mange kg tørstof gav 3. slæt? Schuitemaker kan svaret

Hvor mange kg tørstof gav 3. slæt? Schuitemaker kan svaret

Spar på de dyre gylledråber med Schuitemaker – og pas samtidigt på afgrøderne

Spar på de dyre gylledråber med Schuitemaker – og pas samtidigt på afgrøderne

Stor maskinhandlerforretning skal sælge Giant minilæssere

Stor maskinhandlerforretning skal sælge Giant minilæssere

Ny lokation til Maskincenter Sjællands Holbæk-afdeling

Ny lokation til Maskincenter Sjællands Holbæk-afdeling

Hvem bliver Danmarks bedste lærling?

Hvem bliver Danmarks bedste lærling?

Kubota kører full-line

Kubota kører full-line

Nyt fra Færdselsgruppen – Dispensation for bæltekørertøjer

Nyt fra Færdselsgruppen – Dispensation for bæltekørertøjer

Rødt makkerpar med tusindvis af tons på CV´et

Rødt makkerpar med tusindvis af tons på CV´et

Over 1.200 grønne Deutz-Fahr hk til et grønt storlandbrug

Over 1.200 grønne Deutz-Fahr hk til et grønt storlandbrug

En god dag på kontoret for Zach Johnson

En god dag på kontoret for Zach Johnson

Deere & Company forlænger sit engagement i PGA TOUR frem til og med 2023

Deere & Company forlænger sit engagement i PGA TOUR frem til og med 2023

3 på stribe fra Holbæk Maskin Center A/S

3 på stribe fra Holbæk Maskin Center A/S

Johs. Mertz A/S ruster sig til fremtiden

Johs. Mertz A/S ruster sig til fremtiden

”Holder DU afstand, så holder JEG godt øje til dig”

”Holder DU afstand, så holder JEG godt øje til dig”

560 grønne heste til Sortkildegaard

560 grønne heste til Sortkildegaard

Veterantræf 2015 i Brørup den 27. og 28. juni

Veterantræf 2015 i Brørup den 27. og 28. juni

Nye mellemklasse Merlo Turbofarmere

Nye mellemklasse Merlo Turbofarmere

Transportministeren fik ny viden om aksler og bælter

Transportministeren fik ny viden om aksler og bælter

Jysk Maskincenter er samlet i Randers

Jysk Maskincenter er samlet i Randers

Traktorførere og bilister skal lære at forstå hinanden bedre

At kende hinaden er vejen frem

Ny landbrugsmesse i strategisk samarbejde med landbrugets største videnbank

Ny landbrugsmesse i strategisk samarbejde med landbrugets største videnbank

Traktorførere og bilister skal lære at forstå hinanden bedre

Antallet af trafikulykker, hvor landbrugskøretøjer er involveret, skal ned. Derfor er politiet i Midt- og Vestjylland og landbrugserhvervet gået sammen om en trafikkampagne, der lanceres i dag, /20150326

Jeantil præsenterer nyheder på SIMA

På Sima præsenteres de nye Jeantil staldgødningsspreder, sprederne er blevet opdateret på flere punkter.

50 års jubilæum: Heinrich Jochimsen

50 års jubilæum: Heinrich Jochimsen, Maskincenter Felsted

Der sælges stadigvæk traktorer

Det var to forventningsfulde kunder og en meget glad maskinhandler, der udvekslede traktorer, da Thy Traktor og Maskinservice og to lokale mælkeproducenter forleden mødtes på Hjardalsvej 4 mellem Thisted og Sjørring, hvor Kurt Bliksted har forretning og serviceværksted.

Holmer Terra Variant ruller over grænsen til Danmark

Holmer satser nu benhårdt på at opbygge et marked for firmaets selvkørende gyllespredere i Danmark. Med næsten 20 års erfaring og mere end 300 Terra Variant maskiner i drift er det en erfaren spiller, der nu melder sig på banen. Bag introduktionen står den danske importør FMR Maskiner, der har et mangeårigt kendskab til Holmer via de velkendte selvkørende roeoptagere.

16 ledere i DM og ML har gennemført lederuddannelsen

Onsdag den 4. februar 2015 fik 16 glade deltagere overrakt beviset på at de har gennemført ”Den grundlæggende lederuddannelsen”, samt et opfølgningsmodul inden for personalejura og ressourceoptimering, på Erhvervsskolerne Aars.

Se Merlos prisvindende system på SIMA 2015

Teleskoplæsserproducenten Merlo Group udstiller på SIMA 2015 i Paris (hal 7) med innovative løsninger fra hele sortimentet, som hæver niveauet for produkternes teknologi og præstation.

Pressemeddelelse – Ejerkreds hos Brdr. Holst Sørensen A/S udvides

En udvidelse af ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen A/S er en realitet med virkning fra årsskiftet. Servicechef Willi Jønsson og værkfører Lars Andersen indtræder i ejerkredsen sammen med de 4 nuværende ejere.

Helhjertet indsats udløser jubilæumslegat

Mikkel Vestendahl Jensen fik fredag 9. januar 2015 en megacheck på 5.000 kroner og et diplom som modtager af Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til yngre særligt dygtige og vellidte landbrugsmaskinmekanikere / 20150119

Før 2015

Her kan du læse pressemeddelelser og nyheder fra 2009 - 2015