Viljen til at ændre sit liv giver jubilæumslegat

På den smukkeste forårsdag hvor der virkelig var dækket op til fest og åbent hus hos Grimme Skandinavi-en A/S, fik vi startet dagen med at overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til Tobias Rom Petersen.

Legatmodtager giver sin viden og erfaring videre til nye lærlinge

Det var en meget overrasket Mads Andersen, der for nylig fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat – huen kom hurtigt af hovedet, da hans navn blev nævnt, og han indså, at han var cen-trum for dagens begivenhed.

Dansk Maskinhandlerforening ansætter kendt ansigt fra branchen

Erik Nissen som har været udstillingsleder på messen Maskiner under Broen, som arrangeres af Maskinleverandørerne, siden første messe i 2016, bliver nu en fast del af Dansk Maskinhandlerforening og Maskinleverandørerne.

Stort engagement og motivation til at lære sikrer Tobias jubilæumslegat

Der var masser af roser til 20-årige Tobias Baungaard fra arbejdsgiveren O. Søndergaard & Sønner i den indstilling som Dansk Maskinhandlerforening modtog. Det var derfor nemt for bestyrelsen at beslutte, at Tobias skulle modtage Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat i år.

Traktorlærling tager klæbehjernen og grundighed med til DM

Emil Hedegaard Nielsen foretrækker at gå analytisk til sine opgaver. Det kan godt være, at man får en rynke eller to at se i Emil Hedegaard Nielsens pande i finalen om at blive Danmarks Bedste Lærling. Den 21-årige elev fra Valtec i Skanderborg foretrækker nemlig at tænke sig om en ekstra gang, inden han giver sig i kast med opgaverne.

3 dage før mesterskab: »I den her branche udvikler man sig konstant«

Malthe Thomsen har altid interesseret sig for maskiner og mekanik. For ham tæller det meget, at teknologierne er i konstant udvikling. »Jeg har jo altid, lige fra jeg var barn, skilt ting ad for at se, hvordan de fungerer. Jeg er glad for at makke med teknik«.

Går frygtløs ind til lærlingemesterskab

Carl Gornitzka holder af nærheden til kunderne på sin bornholmske læreplads. Og så brænder han for gamle Ford-traktorer og pløjning. ”Jeg tager Danmarks Bedste Lærling som en oplevelse. Det kan jo ikke gå helt galt, og så ser jeg det som en nyttig forberedelse til svendeprøven«.

Grønlandseventyrer får jubilæumslegat

Forleden var Dansk Maskinhandlerforening på besøg hos Maskiner A/S i Horsens for at overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til 23-årige Kevin Vinther Rasmussen

Jubilæumslegat til en rigtig holdspiller

Forleden var Dansk Maskinhandlerforening på besøg hos Maskincenter Roskilde for at overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til 22-årige Mads Nørskov Kristiansen.

Skoletræthed resulterede i læreplads og nu legat

Bare fordi man er træt af at gå i skole, og det ikke helt fungerer, så kan man sagtens blive til noget. Det er Mikkel Birk Østergaard et bevis på. For nylig blev han nemlig overrasket med Dansk Maskin-handlerforenings Jubilæumslegat – og det er med streg under overrasket: ”Jeg havde slet ikke regnet med det,” siger Mikkel og fortsætter: ”Jeg tænkte, det var noget vigtigt omkring firmaet, men det her var da en dejlig overraskelse.”

Agromek bliver afholdt næste gang 29. november-2. december 2022

Danmarks største landbrugsmesse, Agromek, finder sted næste gang 29. november-2. december 2022 i MCH Messecenter Herning.

Bæredygtighed og grøn omstilling er en del af fremtiden for den pro-aktive maskinhandler

Et nyt samarbejde skal hjælpe maskinhandlere og leverandører med at sætte fokus på mulighederne i bæredygtighed og grøn omstilling, så arbejdet omsættes i f.eks. flere vundne udbud, nye kunder, lavere omkostninger m.v.

Professionelle bestyrelser kan give værdifuld sparring hos medlemmerne

Der kan være en værdi i at få en professionel bestyrelse. Og med stigende kompleksitet og konstante nye krav fra omverdenen, er der flere og flere, der får øjnene op for dette. Jeg tænker, at dette er nogle af årsagerne til, at jeg blandt vores medlemmer oplever en stigende interesse for også at drøfte bestyrelser, siger direktør Klaus Nissen.

Et 2021 med fortsat fokus på Corona og Brexit

Dansk Maskinhandlerforening har haft et fornuftigt 2020 med bl.a. økonomisk fremgang hos medlemmerne og en fantastisk stigning i søgning til vores uddannelser. Udfordringerne i 2021 bliver påvirkninger fra Brexit og Corona.

Agromek udsættes

Restriktioner og smittesituationen betyder nu en udsættelse af agroindustriens største messe og mødested, Agromek, der skulle have fundet sted i MCH Messecenter Herning 19.-22. januar 2021.

Branchedirektør: Coronastøtte udbetales efter en badekars-skabelon

Efter måneders intenst arbejde med at hjælpe virksomheder i maskinbranchen, er det en til tider uforstående Klaus Nissen, direktør Dansk Maskinhandlerforening, der gør status.

Den overmekaniserede direktør skulle kedes ihjel

De danske maskinhandleres toplobbyist har netop leveret nye resultater til sin branche efter barske forhandlinger. Privat går han ikke ned på udstyr i sin maskinpark.

Ungdommen hyldet i historiske rammer

Når man træder ind ad døren hos A.P. Jørgensen i Ribe, bliver man mødt af billeder fra virksomhedens lange historie. Det er dog fremtiden Dansk Maskinhandlerforening er kommet for at hylde. Vi skal nemlig overrække Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat til den 21-årige landbrugsmaskinmekaniker Jacob Skade Andersen.

Gaveregn i Hjallerup Maskinforretning

Anledningen til Dansk Maskinhandlerforenings besøg hos Hjallerup Maskinforretning var, at virksomhe-den på foreningens generalforsamling i 2019 blev tildelt prisen som årets lærested. Hjallerup Maskinforretning var dog ikke til stede til at modtage prisen, så nu skulle den endelig overrækkes officielt.

Tidligere DBL-Entreprenør deltager får jubilæumslegat

”Det glæder alle i JMM Group, når vores unge mennesker bliver påskønnet for deres flid og deres evner,” siger aftersaleschef hos Johs. Møllers Maskiner A/S Henry Iversen og fortsætter: ” Vi fik dig hertil, da du var 3 år inde i din læretid. Uddannelsen har du taget som EUX og sluttet af med et 12-tal i din svendeprøve - flottere kan det vist ikke blive.

Per opfinder får jubilæumslegat

”Du er meget alsidig og udfører enhver opgave med flid og dygtighed. På det menneskelig plan er du me-get positiv og har et utrolig godt humør, og så er du god til at samarbejde og til at lære fra dig. Du er ikke typen der holder fri, og du har altid gang i et eller andet projekt,” var nogle af de flotte ord Per Christian Christensen

Flot karakterblad giver jubilæumslegat

”Hvis Emil havde vidst, at han skulle være i centrum i dag, så tror jeg ikke han var mødt op,” siger medejer af Brørup Traktor og Maskincenter Svend Aage Jensen, da Dansk Maskinhandlerforening træder ind ad døren.

Sindig thybo med store oplevelser i bagagen får jubilæumslegat

”For noget tid siden var jeg til en svendeprøve”, starter værkfører hos J. Hundahl John Christensen sin anekdote og fortsætter: ”For jer der ikke har prøvet det, så foregår det sådan, at når eleverne er færdige med opgaven, så går de ind og får deres karakter, og så kommer de ud, og de fleste af dem jubler - heldigvis.

Legatoverrækkelse i festlige rammer

Fredag var Dansk Maskinhandlerforening forbi PN Maskiner i Troldkær mellem Kolding og Jels for at over-række foreningens jubilæumslegat til Rasmus Bohlbro Skou. Og rammerne var i den grad sat, da man også afviklede åbent hus i forretningen med et forventet besøgstal på ca. 1200.

Nytårsudtalelse fra formanden

Efter et af de vådeste år i mands minde er vi nu, efter at rådhusklokkerne har ringet, trådt ind i et nyt årti. Jeg ser tilbage på 2019 som et år, der bød på mange begivenheder og udfordringer - og frem mod et 2020, som sikkert ikke bliver mindre begivenhedsrigt og udfordrende for dansk landbrug og de danske maskinhandlere

Han kan kalde sig Danmarks bedste lærling

I weekenden vandt Daniel Højbjerg Danmarks Bedste Lærling – Landbrugsmaskinmekaniker. Maskinforretningen Johannes Mertz A/S i Maribo har Danmarks bedste lærling indenfor landbrugsmaskinmekaniker-uddannelsen. Fredag og lørdag 1.-2. november løb det syvende danmarksmesterskab for lærlinge af stablen på Erhvervsskolerne Aars.

De skal dyste om at blive Danmarks bedste lærling

Fire dygtige finalister dyster 1.-2. nov. om at blive Danmarks bedste landbrugsmaskinmekaniker-lærling.

Jens-Aage Jensen sælger sin forretning men forbliver formand i DM

WEKO Equity, som ejes af lensgreve Bendt Wedell og Christian Dybdal Christensen, køber firmaet Powtec A/S, der sælger og servicerer nye og brugte vandings- og kartoffelhåndteringsmaskiner. De forhandler bl.a. mærket AVR. Dermed kan Powtec forstærke den allerede positive vækst til fordel for kartoffelavlere landet rundt.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3. Messedatoerne for flere internationale messer ændrer sig, og det har forstærket behovet for at finde en ny termin for at fastholde Agromek som en international messe.

Talent og hårdt arbejde udløser legat

Når man ser Mathias karakterblad, kan man ikke undgå at blive imponeret, da det stort set kun indeholder 12-taller – og enkelte 10-taller. På spørgsmålet om hvordan han gør det, siger han med et smil: ”Når man nu tager helt til Aars for at gå i skole, kan man jo ligeså godt gøre noget ud af det.

Nu skal der findes nye stjernemekanikere

Danske landbrugsmaskinmekanikere har stolte traditioner, når de dyster til EM og VM for unge mekanikere. Nu skal der findes et nyt finalefelt til det danske mesterskab, DBL 2019.

"Mor, jeg bliver altså heroppe, for det er bare sjovere"

Sådan siger 18-årige Annika Van Peet om det at bo på skolehjem på Erhvervsskolerne Aars, hvor hun til dagligt er ved at uddanne sig til ernæringsassistent. Fra 1. august 2019 får endnu flere elever landet over muligheden for at rykke teltpælene op hos mor og far og få samme fede skolehjemsoplevelse som Annika.

Rapport giver forbedret viden om tunge køretøjers påvirkning af vej

Ny rapport undersøger og sammenligner tunge køretøjers påvirkning af små kommuneveje. Baggrunden for den er manglende viden om landbrugsmaskiners påvirkning af veje, hvilket har medført en låst politisk situation ift. modernisering af reglerne for landbrugsmaskiner.

Berejst lærling får jubilæumslegat

Landbrugsmaskinmekaniker Jesper Bach Nielsen fra SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S har både væ-ret i Afrika og Australien og arbejde med sit fag, og nu har han også modtaget Dansk Maskinhandlerfor-enings Jubilæumslegat.

Ærgerligt mange rammes af nye regler for varebiler

1. juli træder nye regler i kraft vedrørende varebiler. De nye regler betyder, at hvis du har en varebil du bruger til erhverv, så skal du registrere ved Motorstyrelsen, om du bruger den til firmakørsel eller om du transporterer gods for fremmed regning.

En virksomhedspraktik endte med et fast job og et jubilæumslegat

- Tak for den tid du har været her – du bliver her selvfølgelig mange år endnu. Du har gjort det rigtig godt. Du har været sindssyg nysgerrig på alt, hvad du har givet dig i kast med – det har vi også drillet dig lidt med engang imellem. Men det er jo den nysgerrighed, som har gjort, at du er blevet så god, som du er.

Nyudlærte landbrugsmaskinmekanikere

Torsdag den 7. februar og fredag den 8. februar 2019 var 7lan0316 (Landbrugsmaskinmekanikere) til svendeprøve ved Erhvervsskolerne Aars, hvor 13 elever bestod med flot resultat.

Uddeling af jubilæumslegat

Nicolaj blev første modtager af fordoblet jubilæumslegat I forbindelse med Dansk Maskinhandlerforenings 100 års jubilæum i november vedtog generalforsamlin-gen, at Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumslegat fremover skulle være på 10.000 kr. i forhold til de 5.000 kr., der er tildelt tidligere legatmodtagere.

Erfa-dage på Erhvervsskolerne Aars

I slutningen af oktober var tidligere deltagere fra DM lederuddannelsen og DM Sælgeruddannelsen inviteret til erfa-dage på Erhvervsskolerne Aars. Idéen om at afholde erfa-dage havde sit udspring i et ønske fra tidligere kursister om at mødes igen om et fagligt indhold, når det lærte fra uddannelserne var prøvet af i praksis hjemme i virksomheden.

Nytårsudtalelse fra formanden

BREXIT og tørkens eftervirkninger bliver udfordringerne i 2019 Dansk Maskinhandlerforening har haft et godt 2018 med bl.a. økonomisk fremgang hos medlemmerne og en stigning i ansættelse af lærlinge og elever. Udfordringerne i 2019 kommer udefra i form af påvirkninger fra BREXIT og eftervirkninger på landbruget fra sommerens tørke.

17 DM ledere har gennemført lederuddannelsen

I perioden fra ultimo september til medio december 2018 har 17 ledere fra Dansk Maskinhandlerforenings medlemsvirksomheder gennemført den grundlæggende lederuddannelse på Erhvervsskolerne Aars.

"Indoktrineret" lærling får jubilæumslegat

Lasse Underbjerg-Hansen er født ind i maskinhandlerbranchen. Da han kommer fra et hjem, som sælger Fendt og har været i lære hos Brdr. Holst Sørensen A/S, som forhandler Case IH, var der masser af godmodige drillerier omkring mærke, da Lasse for nylig modtog Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Da Lasse var barn, kunne han ikke sige grøn – det var bare ”fendt farve”. Under medindehaver Lars Andersens tale til ham fik han da også, under masser af store smil og grin fra de tidligere kollegaer, en Case IH modeltraktor for at minde ham om, at der findes andet end grønne traktorer.

Legat til Agrotek lærling for andet år i træk

Esben Nikolaj Duus Nedergaard fra Agrotek A/S modtog forleden omgivet af forældre og kollegaer Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. Det var dermed andet år i træk, at en lærling fra Agrotek modtog legatet. ”Esben er et stort aktiv for vores virksomhed,” siger Niels Vestergaard og fortsætter: ”Han er allerede med til at tegne værkstedet. Han er bare toppen af poppen og ekspert på sit område, og han har den struktur, der skal til for at løse de helt store opgaver. Derfor tør vi også allerede nu give Esben det store ansvar, det er at være med til at uddanne de næste talenter her i virksomheden, da han ofte underviser vores nuværende lærlinge.”

Legat til ekspertklasse lærling

Landbrugsmaskinmekaniker Daniel Høll Pedersen, Dansk Maskincenter Jelling, blev tirsdag formiddag overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat i selskab med sine kollegaer. ”Kære Daniel. Du har gennem hele din uddannelse vist stor flid og engagement omkring dit arbejde. Du har altid sat en ære i at udføre dit arbejde perfekt, og du står ikke tilbage, når der skal ydes en ekstra indsats. På det personlige plan er du positiv, du har et godt humør og er velafbalanceret. Du tænker altid positivt om andre, og derfor er du vellidt blandt dine kollegaer. Derudover har du gennemført sidste del af din uddannelse i en ekspert klasse og sluttet af med et flot 10 tal i din svendeprøve”.

Viljestærk og passioneret Massey Ferguson ”nørd” får jubilæumslegat

Der var masser af rosende ord til landbrugsmaskinmekaniker Christian Moth Postborg fra Støvring Maskinfor-retning A/S, da han under morgenkaffen blev overrasket med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat. ”Egentlig ville jeg være elektriker, da jeg var mindre, men så kom jeg i kontakt med ham, der lejede vores jord, der hvor vi bor. Jeg begyndte at komme hos ham og skrue lidt i Massey Ferguson og hjælpe ham med andre ting – og så var jeg vist solgt,” siger Christian. ”Jeg købte min første MF traktor for mine konfirmationspenge og reparerede den og solgte den videre med fortjeneste,” fortsætter han.

Jubilæumslegat til kontorassistent

Mik er udvalgt til at modtage legatet på baggrund af en virkelig flot indstilling fra indehaverne af virksomheden Louise og Gregers Hastrup. I indstillingen står blandt andet: ”Mik har både på det faglige og personlige plan bidraget til en udviklende og inspirerende hverdag i virksomheden. Han er meget ansvarsbevidst, firmaets mand og en utrolig loyal og god kollega. Mik er en elev, som man som virksomhed kun er så heldig at opleve én gang i livet.”