Kompetencefonde

Godt at vide om kompetencekurser

Hvor mange undervisningstimer kan der ansøges om?

I 2018 kan du ansøge om 74 timer. Dog kan du, hvis du ikke har brugt dine timer i det foregående år medtage disse i 2018. Hvert af nævnte år har 74 timer.
Dvs. du max. kan søge om 148 timer i år og 222 timer i 2019 for DMF/3F-Kompetencefonden.

For HK-kompetencefond gælder, at man kan overføre 1 uge pr. år i max 5 år = 5 uger.

Hvad er VEU-godtgørelse?

VEU-godtgørelse skal være med til at sikre, at det ikke er økonomien, der afholder kortuddannede fra at efter- og videreuddanne sig. Gode kvalifikationer, der til stadighed holdes ved lige, er den bedste sikkerhed for at opnå og bevare en nær tilknytning til arbejdsmarkedet.

Ønsker du at tage en erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse, kan du søge om VEU-godtgørelse. VEU-godtgørelse gives til erhvervsrettet voksenuddannelse til og med erhvervsuddannelsesniveau.

Da reglerne kan blive ændret, har vi valgt at henvise til VEU’s egen hjemmeside. Her kan du læse mere om krav og hvor meget du kan få i VEU-godtgørelse på: www.veug.dk

Find kurser og tilmeld dig

Du kan søge efter kurser både på www.efteruddannelse.dk eller www.amukurs.dk. Når du tilmelder dig en uddannelse på www.efteruddannelse.dk, får du automatisk mulighed for at søge VEU-godtgørelse. Vælger du at søge, bliver du ledt gennem et digitalt ansøgningsskema. For at søge digitalt skal du have enten NemID eller Digital Signatur.

For kompetencefonden DM-DMF/3F, tjek at fagkoden fremgår af vores liste over godkendte kurser – Positivlisten
Regler for trailerkørekort. 

Positivliste for DM-HK/Privat og Akademikurser

Godkendelse af din ansøgning

Såfremt din ansøgning om tilskud til selvvalgt uddannelse under kompetenceudviklingskontoen bliver godkendt, vil virksomheden modtage et mail, attention dit navn.

Sammen med godkendelsen får virksomheden en beregning af hvor meget de kan forvente i tilskud ud fra oplysningerne i din ansøgning.

 

Typisk vil vi bede om følgende 3 bilag:

  • kopi af kursusbevis (kørekort når det er Trailerkørekort)
  • kopi af lønseddel for kursusperioden samt
  • kopi af indbetaling af kursusgebyret

Er det et krav fra virksomheden, at en medarbejder følger et bestemt kursusforløb, kan der ikke søges kompetencemidler. (Ret & pligt)

Der skelnes altså mellem selvvalgt og ret & pligt uddannelser.

 

DM-HK Kompetencefond

DM-DMF/3F Kompetencefond